Κεντρική Basket League Ηρακλής – Προμηθέας: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

Ηρακλής – Προμηθέας: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

Ηρακλής

Η δράση της Stoiximan Basket League συνεχίζεται με τη 12η αγωνιστική, που είναι η προτελευταία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Ένα από τα δύο παιχνίδια που θα γίνουν αύριο (16/1, 17:00), θα είναι αυτό του Ηρακλή με τον Προμηθέα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από την ήττα στο Λαύριο και εκείνη της Πάτρας από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Ηρακλής έκανε το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του στο Ιβανώφειο επικρατώντας της ΑΕΚ και του Ιωνικού, αποτελέσματα μέσα από τα οποία έφτασε στις τρεις νίκες σε 10 ματς. Ο Προμηθέας ηττήθηκε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του και έχει ως φιλοξενούμενος ρεκόρ 3-3 αλλά παραμένει ψηλά με ρεκόρ 7-4.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας μετράει μόνο νίκες στη μικρή ιστορία των αγώνων με τον Ηρακλή στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League αφού έκανε το 3/3 στην προηγούμενη διετία. Έφυγε με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου του δύο φορές αλλά με μεγάλη δυσκολία.

Στον αγώνα της περσινής σεζόν, ο Προμηθέας επιβλήθηκε του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 90-85, στηριζόμενος στην τριάδα των Χάρη Γιαννόπουλου (23π.), Τζέριαν Γκραντ (13π, 9ασ.) και Τζεράι Γκραντ (13π, 9ρ). Για τους «κυανόλευκους» στο ματς της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2020-21 είχαν ξεχωρίσει οι Ντέιβιντ Ίμπανκς (19π, 7ρ.), Όμπι Ενετσιόνια (14π.) και Βασίλης Καββαδάς (13π, 9ρ).

Στο αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2019-20, ο Προμηθέας είχε φτάσει στην επικράτηση με 72-70 (Ολιβιέ Χάνλαν 21π, 5ρ, 3ασ, 3κλ, Θόδωρος Ζάρας 14π, 4/5τρ – Δημήτρης Αγραβάνης 18π, 7ρ, Οκτάβιους Έλις 12π, 9ρ).

Ο Προμηθέας θα επισκεφτεί για πρώτη φορά φέτος τη Θεσσαλονίκη αφού αντιμετώπισε ως γηπεδούχος τις άλλες δύο ομάδες της πόλης, νικώντας τον ΠΑΟΚ Mateco (84-77) και γνωρίζοντας την ήττα από τον Άρη (62-82). Στην περσινή σεζόν είχε μία νίκη στα τρία παιχνίδια του στη Θεσσαλονίκη, αφού επικράτησε του Ηρακλή και ηττήθηκε από τους άλλους δύο.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Iraklis Promitheas31122123

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Γάιος Σκορδίλης με δύο εύστοχες βολές θα φτάσει τις 200 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τόνι Ντάγκλας είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και στα 10 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League χωρίς να σουτάρει λιγότερα από έξι σουτ από την περίμετρο.

* Μετά από πέντε σερί ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Γιάννης Αγραβάνης έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό στα τρία τελευταία.

* Ο Γάιος Σκορδίλης είχε διψήφιο ranking στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ηρακλή ενώ δεν είχε ούτε ένα στα πρώτα έξι.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ηρακλής είχε 3,1 περισσότερα ριμπάουντ από τις 10 ομάδες που αντιμετώπισε ως τώρα, με μέσο όρο 39,1 έναντι 36 των αντιπάλων του.

– Οι «κυανόλευκοι» εκτέλεσαν με ποσοστό μικρότερο κατά 2,6% στα τρίποντα σε σχέση με εκείνο των ομάδων που αντιμετώπισαν (31% έναντι 33,6%).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Δημήτρης Αγραβάνης χρειάζεται ακόμη πέντε επιθετικά ριμπάουντ για να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα φτάσει τα 100.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων έχει φτάσει ο Κέντρικ Ρέι που είχε 10+ πόντους συνολικά στα 10 από τα 11 του φετινού Πρωταθλήματος. Το μοναδικό που δεν τα κατάφερε ήταν εκείνο με τον Άρη στο οποίο έμεινε άποντος.

* Ο Αμπντούλ Γκάντι είχε 2+ ασίστ στις οχτώ πρώτες εμφανίσεις του στη φετινή Stoiximan Basket League αλλά δεν είχε ούτε μία στα δύο τελευταία κόντρα σε Λαύριο Megabolt και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

* Τέσσερα συνεχόμενα ματς Πρωταθλήματος με τουλάχιστον μία τάπα έχει συμπληρώσει ο Ντάριο Χαντ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Στα 11 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας είχε 4,1 ασίστ περισσότερες από τις ομάδες που αντιμετώπισε (19,5 έναντι 15,4).

– Η ομάδα της Πάτρας έκανε σχεδόν ένα λάθος παραπάνω σε μέσο όρο (0,9) από τις αντιπάλους του (13,6 έναντι 12,7).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …