Κεντρική Basket League Ιωνικός – Λάρισα: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

Ιωνικός – Λάρισα: Τι λένε οι αριθμοί και η ιστορία

Ιωνικός, ΕΣΑΚΕ

Από αντίθετα, μικρά σερί προέρχονται Ιωνικός και Λάρισα που θα ανοίξουν το Σάββατο (22/1, 17:00) την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, της τελευταίας για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου. Ο Ιωνικός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ενώ η Λάρισα από τις επιτυχίες επί του Απόλλωνα Oscar εκτός και του Άρη εντός έδρας.

Ο Ιωνικός επιστρέφει για έναν αγώνα στο κλειστό της Νίκαιας μετά από δύο μήνες, αφού η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ως γηπεδούχος ήταν στις 13 Νοεμβρίου όταν ηττήθηκε από τον Προμηθέα. Οι Νικαιώτες άλλωστε έδωσαν εκτός έδρας επτά από τα 10 παιχνίδια τους ως τώρα. Η Λάρισα πριν το διπλό στην Πάτρα μετρούσε τρεις εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμους αγώνες με ΑΕΚ, Προμηθέα και ΠΑΟΚ Mateco.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ιωνικός έχει το προβάδισμα στη μικρή ιστορία αναμετρήσεων με τη Λάρισα αφού αυτή του Σαββάτου θα είναι η πέμπτη. Οι Νικαιώτες ήταν οι νικητές των τριών από τις τέσσερις που προηγήθηκαν, κάνοντας το 2/2 ως γηπεδούχοι…

*Στο ματς της 5ης αγωνιστικής του 2019-20, ο Ιωνικός επικράτησε με 68-64 στηριζόμενος σε μία τριάδα παικτών, τους Στιβ Μπαρτ (21π, 7/7δ), Λουκά Μαυροκεφαλίδη (14π, 10κ.φ.) και Τζαμάλ Τζόουνς (12π, 8ρ, 4ασ, 4κοψ). Για τη Λάρισα πρώτοι σκόρερ ήταν οι Τζόνι Μπερχανεμέσκελ με 13 και Νταρνέλ Χάρις με 11 πόντους.

*Στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2020-21, ο Ιωνικός επικράτησε με 83-76 σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από την ραψωδία του Νίκου Χουγκάζ από το τρίποντο αφού ο διεθνής σέντερ είχε 7/7 ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Για τους φιλοξενούμενους ο Μπράντον Ρας είχε 18 πόντους με 6/13 τρίποντα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ionikos Larisa2001223
ΙΩΝΙΚΟΣ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Κέβιν Λάνγκφορντ που έκανε ντεμπούτο με τον Ιωνικό στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, με την 129η θα μπει στην πρώτη 40άδα των ξένων παικτών με τα περισσότερα ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός θα φτάσει στην 39η θέση τον Ολλανδό Μάικ Ναχάρ και τον Ισπανό Ινάγκι Ντε Μιγκέλ.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Χωρίς λάθος έμεινε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού ο Μουχαϊμίν Μουσταφά, συνολικά σε 104 λεπτά συμμετοχής.

* Ο Νίκος Χουγκάζ τουλάχιστον τέσσερα κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Το σερί του όμως με άστοχα τρίποντα έφτασε τους επτά αγώνες, στους οποίους είχε συνολικά 0/23.

* Ο Κωστής Γόντικας είχε από 10 πόντους και τέσσερα εύστοχα δίποντα, στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ 1,4 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από τους αντιπάλους του είχε ο Ιωνικός στα 10 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε 10,7 έναντι 9,3 των ομάδων που αντιμετώπισε.

– Οι Νικαιώτες εκτέλεσαν στα 10 παιχνίδια τους στο Πρωτάθλημα με ποσοστά μικρότερα κατά 7,4% στις βολές, 8,3% στα δίποντα και 7% στα τρίποντα από εκείνα των αντιπάλων τους.

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΚΟΡ

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης απέχει οχτώ πόντους από τους 2.000, αριθμός που έφτασαν 67 παίκτες πριν από αυτόν στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Ουσμάν Κρουμπάλι είχε 0/5 τρίποντα στα πρώτα οχτώ παιχνίδια της Λάρισα στο φετινό Πρωτάθλημα και 4/5 στα δύο τελευταία που τα κέρδισε, με τον Απόλλωνα Oscar και τον Άρη. Πριν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ο Αμερικανός είχε συνολικά 5/25 τρίποντα καριέρας στη Stoiximan Basket League.

* Μετά το ντεμπούτο του με τη Λάρισα κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco στο οποίο έκανε μια ολιγόλεπτη συμμετοχή, ο Ντεβόντε Γκριν είχε στους τρεις αγώνες που ακολούθησαν 12+ πόντους, 2+ εύστοχα δίποντα και 2+ τρίποντα.

* Ο Τζέιλεν Χάντσον δέχτηκε τουλάχιστον μία τάπα στα τέσσερα τελευταία και συνολικά στα επτά από τα 10 παιχνίδια του με τη Λάρισα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Λάρισα έχει μέσους όρους μεγαλύτερους κατά 3,3 (38,7 έναντι 35,4) στα συνολικά και 2,7 (12 έναντι 9,3) στα επιθετικά ριμπάουντ από εκείνους των ομάδων που αντιμετώπισε.

– Η θεσσαλική ομάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά κατά 6,4% στα δίποντα και 6% στα τρίποντα από τις αντιπάλους της στα 10 παιχνίδια που έδωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…