Κεντρική Γυναίκες Η Σπυριδοπούλου είναι και πάλι εδω…

Η Σπυριδοπούλου είναι και πάλι εδω…

Σπυριδοπούλου

Η Άννα Σπυριδοπούλου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έπειτα από απουσία μηνών. Μπορεί η ομάδα της να ηττήθηκε από την Αϊντίν, αλλά η «ερυθρόλευκη» αθλήτρια ήρθε να εμπλουτίσει τη γραμμή φόργουορντ  της ομάδας της, λίγο πριν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη μπουν στην τελική ευθεία.

Το σημαντικό βέβαια προς το παρόν δεν είναι το αγωνιστικό σκέλος. Είναι η παίκτρια να έχει υγεία και να μπορέσει να ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό που υπέστη στους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος.  Πλέον τα… παλιά πέρασαν και όλοι ελπίζουν να μείνει μια κακή ανάμνηση όλο αυτό. Κυρίως για την ίδια. Δευτερευόντως για την ομάδα της.

Η 33χρονη παίκτρια έπαιξε τα πρώτα της 5 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτά έδωσε μάχες και προσπάθησε να μπει σε καταστάσεις 5-5 και σημείωσε το πρώτο της δίποντο. Από δω και στο εξής όλοι ελπίζουν να έρχονται τα καλύτερα…

Η Σπυριδοπούλου μπορεί να λειτουργήσει ως μια εσωτερική μεταγραφή

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Ζίμπαρτς προσθέτει ακόμα ένα φόργουορντ στην ήδη πλούσια φαρέτρα του. Η «ερυθρόλευκη» αθλήτρια, έχει ριζώσει για τα καλά και ξέρει τα χαρακτηριστικά που κουβαλά ο οργανισμός διαχρονικά. Σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής σε διαφορετικά σχήματα, που θα γεμίζουν το αντίπαλο ζωγραφιστό.

Από τη μια μπορεί να συνδυαστεί με τη Χάμπλιν, όντας η ίδια στο «4». Ακόμα, μπορεί να συνδυαστεί και με τη Βίτολα παίζοντας ουσιαστικά το λεγόμενο «κοντό» σχήμα της ομάδας. Επίσης, ταιριάζει και με τη Σταμάτη, με την οποία γνωρίζονται παικτικά, αλλά και με τη Μισέλ Πλουφ, όταν εκείνες θα είναι στο «3». Σε ειδικά σχήματα για κάποια λεπτά, μπορεί να προσφέρει και από τη θέση «3», από κοινού με τις Βίτολα και Χάμπλιν.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει κατά μέσον όρο πάνω από 5 ριμπάουντ, αλλά και σχεδόν 2 ασίστ. Ενδεικτικό της ποιότητάς της, είναι ότι ακριβώς πριν τραυματιστεί έπαιζε 21 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσον όρο. Σε αυτά σημείωνε 11 πόντους με 68/6% δίποντα και 38.6% τρίποντα. Ακόμα, «κατέβαζε» 7.2 ριμπάουντ. Εξάλλου, αν κάτι την κατοχύρωσε ως ποιοτική ψηλή, είναι η μαχητικότητά της, αλλά και η έφεση στο ριμπάουντ.

Για να μπορούν να παίζουν μπάσκετ οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να είναι υγιής! Καλή επάνοδο στα παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…