Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Γουγουλιάνος: Αντιβιοτικά και κορτιζόνη σε ασθενείς κορονοϊού που βρίσκονται σπίτι, καθυστερούν την ανάρρωση

Γουγουλιάνος: Αντιβιοτικά και κορτιζόνη σε ασθενείς κορονοϊού που βρίσκονται σπίτι, καθυστερούν την ανάρρωση

ασθενείς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης δήλωσε πως δεν είναι χρήσιμα τα αντιβιοτικά στους ασθενείς που βρίσκονται σπίτι τους με κορονοϊό και έχουν ήπια συμπτώματα και κυρίως δεν είναι χρήσιμη η λήψη της κορτιζόνης.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι άνθρωποι που έλαβαν κορτιζόνη στο σπίτι τους είχαν πεντέμισι ημέρες περισσότερο τον ιό στη μύτη τους. Δηλαδή, «καθυστέρησε η κάθαρση του ιού από τον οργανισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr  ο καθηγητής επισήμανε πως «έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που η μετάλλαξη Όμικρον σίγουρα τον έχει κάνει περισσότερο μεταδοτικό και λιγότερο θανατηφόρο. Έχουμε πολλές μελέτες που δείχνουν ότι εξαντλείται στο ανώτατο αναπνευστικό και δεν φτάνει στους πνεύμονες», ενώ δείχνει πως προσβάλλει νεότερους ανθρώπους.

Παράλληλα, μαζί με το αισιόδοξο στοιχείο ότι σε ένα ποσοστό 70% οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι, «αυτό που μπορώ να πω με σχετική ασφάλεια είναι πως το κύμα θα φτάσει στην κορύφωσή του σε περίπου 2-3 εβδομάδες από τώρα και από εκεί και πέρα θα αρχίσει μια γρήγορη πτώση και φαίνεται πως θα εξαντληθεί στις αρχές Φεβρουαρίου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…