Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια η δολοφονία του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», είχε βρεθεί στραγγαλισμένος

Εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια η δολοφονία του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», είχε βρεθεί στραγγαλισμένος

δολοφονία

Εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια η δολοφονία του διαβόητου νονού της Ρωσικής Μαφίας, Σολόνικ, που είχε γίνει γνωστός ως «Μέγας Αλέξανδρος» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο προχωρούσε σε εκτελέσεις.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ένας 48χρονος υπήκοος Γεωργίας ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για δύο ανθρωποκτονίες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ο εκτελεστής που φώναζαν «Μέγα Αλέξανδρο»

Ο επονομαζόμενος «Μέγας Αλέξανδρος» και «Σάσα ο Μακεδόνας» λόγω της ικανότητας του να «εξουδετερώνει» όλους τους στόχους του βρέθηκε άγρια δολοφονημένος το Φεβρουαρίου του1997 στην Αθήνα.

«Ο Σολόνικ ήταν μέλος της τότε Καγκεπε στη Μοσχα, διεθνούς φήμης, κακοποιός. Είχε διαπράξει και δολοφονίες όπως μας έλεγαν τότε και στη Μόσχα.Το 1995 όπως προέκυπτε από έγγραφα της ασφάλειας της Μόσχας είχε αποδράσει από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και μάλιστα έλεγαν τότε ότι είχε πληρώσει ένα δεσμοφύλακα με πάρα πολλά χρήματα, 500.000 δολάρια», λέει ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος.

Ο Ρώσος αρχιεκτελεστής έχοντας αποδράσει για δεύτερη φορά από τις φυλακές της χώρας του ήρθε στην Ελλάδα. Μέσα σε δύο χρόνια, δημιούργησε τη δική του εγκληματική ομάδα, με έδρα τους Θρακομακεδόνες και το Λαγονήσι ενώ κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα ως Ρώσος ομογενής.

Βρέθηκε στραγγαλισμένος με καλώδιο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Η Ρωσίδα καλλονή

Δολοφονημένη βρέθηκε, τέσσερις μήνες μετά, και η φίλη του κακοποιού, Σβελτάνα Κότοβα. Η Miss Ρωσία είχε βρεθεί τεμαχισμένη σε πρόχειρο τάφο στο Λαγονήσι 300 μέτρα από την πολυτελή βίλλα του Σολόνικ.

«Μέσα στον πρόχειρο τάφο ήταν μία βαλίτσα, ένα σακ βουαγιαζ και μία μεγάλη πετσέτα μπάνιου. Υπήρχαν μέσα τεμάχια του σώματος της άτυχης κοπέλας. Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δολοφονήθηκε επειδή ήταν φίλη του Σολόνικ».

Ο Σολόνικ ήταν έτοιμος να ταξιδέψει όπως είχε αποκαλύψει η ελληνική αστυνομία για ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου στην Ιταλία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…