Κεντρική Γυναίκες Eurocup γυναικών: Η Τσουκουρόβα κάλυψε διαφορά 24 πόντων και πέρασε στους «16» [vid]

Eurocup γυναικών: Η Τσουκουρόβα κάλυψε διαφορά 24 πόντων και πέρασε στους «16» [vid]

Eurocup

Συγκινήσεις και ανατροπές έκρυβε το παιχνίδι Τσουκουρόβα – Γκέρνικα για τη φάση των «32» του Eurocup γυναικών, με την τουρκική ομάδα να ανατρέπει διαφορά 24 πόντων.

Συγκεκριμένα, η ισπανική ομάδα είχε νικήσει στην έδρα της με 83-59. Έτσι οι παίκτριές της μπήκαν εφυσηχασμένες, νομίζοντας ότι είχε κριθεί η υπόθεση πρόκριση. Στον αντίποδα, οι παίκτριες της Τσουκουρόβα, πίστεψαν στον εαυτό τους και ξεκίνησαν να προηγούνται από την πρώτη περίοδο με το εμφατικό 23-6. Αυτό το δεκάλεπτο έδωσε φτερά στα πόδια τους κι έτσι στο ημίχρονο προηγούνταν της Γκέρνικα με 42-15!

Οι παίκτριες της φιλοξενούμενης ομάδας δε μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Έτσι, η Γκέρνικα έφτασε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 62-27. Η Τσουκουρόβα, όσο πέρναγε η ώρα εδραίωνε τη μεγάλη ανατροπή.

Με το ματς να βρίσκεται σατην τελική ευθεία, η τουρκική ομάδα άντεξε στην πίεση των ισπανίδων, αλλά και σε ένα σερί που έκαναν αυτές με 2-13! Οι γηπεδούχες με το σκορ στο 64-40, αντέδρασαν και πάλι σημείωντας ένα θριαμβευτικό 5-0 επί μέρους σκορ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τις παίκτριες τις Τσουκουρόβα να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση στους «16» του Eurocup γυναικών, όπου θα συναντήσουν τη γαλλική Φλαμέ Καρολό. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση το 69-40.

Οι πρωταγωνίστριες της μεγάλης πρόκρισης

Από την ομάδα της Τσουκουρόβα η Γιασμίν Τόμας με 15 πόντους, η Άνιγκουε με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλα και η Χόλινγκσγουορθ με 10 πόντους. Από την άλλη, για την ομάδα της Γκέρνικα, διασώθηκε η Ρόσο Μπους με 13 πόντους, αλλά και η Μουρ με 10.

Το βίντεο του πολύ όμορφου αγώνα του Eurocup γυναικών

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…