Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έκρηξη στη Συγγρού: Ανατροπή στις έρευνες για τα αίτια

Έκρηξη στη Συγγρού: Ανατροπή στις έρευνες για τα αίτια

έκρηξη
Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού που παραμένει κλειστή έπειτα από την έκρηξη με έναν τραυματία

Ήταν λίγο πριν τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης όταν σημειώθηκε έκρηξη επί της λεωφόρου Συγγρού και συγκεκριμένα στον αριθμό 3.

Το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ μέχρι αυτή την ώρα τζαμαρίες κρέμονται στο κενό και συντρίμμια παραμένουν στον δρόμο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η λεωφόρος Συγγρού θα επανέλθει στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού καθαρίσει ο δρόμος και δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για πεζούς και παρακείμενες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως η Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι και οι λεωφόροι Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως «γλιτώσαμε από θαύμα» και θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους από 100 νεκρούς αν η έκρηξη γινόταν σε ώρα αιχμής ή σε ημέρα που δεν ήταν αργία.

Ορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες για την έκρηξη

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκουνται έρευνες της Πυροσβεστικής – από κοινού με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής – με σκοπό να αποσαφηνιστούν τα αίτια της έκρηξης.

Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί, άλλωστε, και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστικη, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη σχολής χορού επί της Συγγρού 3, ήταν πως επρόκειτο να εκκενώσει το κτίριο διότι υπήρχε διαρροή υγραερίου.

Ανατροπή στις έρευνες

Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ωστόσο, το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7, ενώ όπως φαίνεται το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε τη διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν, τώρα, ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…