Κεντρική Basket League Basket League: Αυτός ο παίκτης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Προμηθέα

Basket League: Αυτός ο παίκτης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Προμηθέα

Προμηθέας Basket League

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στον αγώνα του Προμηθέα με το Περιστέρι Vitabiotics μέσα από μία εμφάνιση που ήταν η καλύτερη της καριέρας του στη Stoiximan Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε 37 ranking, ξεπερνώντας την επίδοση των 33 που είχε κόντρα στο Λαύριο. Παράλληλα σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στους πόντους, το τέταρτο του double-double στο φετινό Πρωτάθλημα και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα.

 

Αναλυτικά το ρεκόρ όπως καταγράφηκαν από τη Basket League:

 

*Είχε 26 πόντους βελτιώνοντας κατά δύο το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Είχε 24 στο ματς με το Λαύριο Megabolt για τη 10η αγωνιστική αλλά και στην περσινή σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική.

 

*Με αυτούς τους 26 πόντους, ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 769 και προσπέρασε τον Ολεξάντερ Λίποβιτ που είχε 751 στην τριετία 2017-20.

 

*Έχοντας παράλληλα και 10 ριμπάουντ έφτασε για τέταρτη φορά στο double-double ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τους Κέλι και Κρουμπάλι.

 

*Στη στατιστική του καταγράφηκε ένα άτυπο triple-double αφού εκτός των 26 πόντων και των 10 ριμπάουντ, είχε και 10 κερδισμένα φάουλ. Είναι ωστόσο μία επίδοση που δεν θα μπει ως τέτοια στα βιβλία της ιστορίας του Πρωταθλήματος.

 

*Εννιά από τα 10 ριμπάουντ του ήταν αμυντικά και με αυτά ανέβηκε στη 2η θέση και αυτής της ιστορικής λίστας του Προμηθέα στην κατηγορία. Έφτασε τα 245 και προσπέρασε τον Μο Φαγιέ που είχε 242.

 

*Μοναδικό ψεγάδι στην εμφάνιση του Αγραβάνη ήταν οι βολές αφού είχε 6/12 και έγινε ο πρώτος με 6+ άστοχα σουτ από τη γραμμή του φάουλ. Πριν τη χθεσινή επίδοση του, το αρνητικό ρεκόρ το μοιραζόταν ο ίδιος με τον Τσαντ Μπράουν έχοντας από πέντε άστοχες βολές σε ένα ματς, ο Αγραβάνης κόντρα στον Άρη (3/8) και ο Αμερικανός του Περιστερίου Vitabiotics στο ματς του πρώτου γύρου με τον Προμηθέα (1/6).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…