-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αττική Οδός: Μετά το φιάσκο ερχεται «καμπάνα» [pics]

Αττική Οδός: Μετά το φιάσκο ερχεται «καμπάνα» [pics]

φιάσκο

Την «Αττική Οδό» δείχνουν οι υπουργοί ως υπεύθυνη του χάους που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» παρά τη δέσμευση για αποζημιώσεις στους εγκλωβισμένους. Δεν «συγκινήθηκαν» με τις αποζημιώσεις και ετοιμάζουν αγωγές πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr η ανάληψη της ευθύνης από την Αττική Οδό με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, φαίνεται πως δεν θα είναι και το τέλος της αντιπαράθεσής της με το κράτος και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν για ώρες μέσα στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Αττικής.

Ήδη σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, «δείχνει» προς την Αττική Οδό -όπως έχει κάνει άλλωστε και η Περιφέρεια- ως μοναδικό υπαίτιο της κατάστασης που καταγράφηκε στην Αττική. Οι υπουργοί μάλιστα μιλούν και για «κυρώσεις» που έρχονται πέρα από τις αποζημιώσεις που έχει ήδη συμφωνήσει να δώσει η Αττική Οδός.

Τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος όσο και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι πολίτες μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον της παραχωρησιούχου εταιρείας, ανεξάρτητα από την αποζημίωσή που θα πάρουν. Αυτό απαντά και στην ανησυχία που υπήρχε για το αν για να δοθεί η αποζημίωση θα χρειαστεί οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να υπογράψουν ότι «παραιτούνται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους» έναντι της Αττικής Οδού.

Δεν «συγκινήθηκαν» με το διχίλιαρο οι εγκλωβισμένοι

Ήδη πάντως πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν δείχνουν να μην έχουν συμβιβαστεί με τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης που υποσχέθηκε η εταιρεία υπό την πίεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, δικηγορικά γραφεία της Αθήνας δέχονται σωρηδόν προσφυγές πολιτών κατά της Αττικής Οδού. Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που φέρει την εταιρεία αντιμέτωπη όχι μόνο με αστικές αλλά και με ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, ένας καρδιοπαθής άνδρας πρόσφατα χειρουργημένος με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εγκλωβίστηκε σε ταξί επιστρέφοντας από την εργασία του στο έλεος των χιονοκαταιγίδων ενώ εισήλθαν στην Αττική οδό επί είκοσι τουλάχιστον ώρες. Κινδύνευσε η υγεία και η ζωή του χωρίς νερό, στερούμενος τα φάρμακα του, δίχως θέρμανση και καύσιμα στο έλεος του χιονιά χωρίς καμιά βοήθεια από τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο αυτή τη στιγμή έχει απεγκλωβιστεί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο ίδιος και η οικογένεια του «μας έχουν δώσει εντολή όπως καταθέσουμε αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού για άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αλλά και για την χρηματική του αποζημίωση».

Υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και πρώτη τοποθέτηση Μητσοτάκη

Με ενδιαφέρον αναμένεται το πρωί της Τετάρτης και η πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το θέμα. Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβούλιου, κάνοντας και την εισαγωγική τοποθέτηση.

Σ’ αυτήν αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία αλλά και για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

3386224

3386274

3385957

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ