Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Απογραφή 2021: «Σιωπηλή» παράταση, τι θα γίνει με τους αρνητές

Απογραφή 2021: «Σιωπηλή» παράταση, τι θα γίνει με τους αρνητές

απογραφή

Συνεχείς παρατάσεις λαμβάνει η διαδικασία της Απογραφής του πληθυσμού καθώς οι δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και οι επιφυλάξεις αρκετών πολιτών προκαλούν καθυστερήσεις στην διαδικασία που είχε ως αρχικό όριο λήξης την 26η Νοεμβρίου 2021.

Ήδη αρκετοί Δήμοι ανακοίνωσαν την παράταση της απογραφής έως 30 Ιανουαρίου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα παραμείνει ανοικτή εως ότου απογραφούν όλοι οι πολίτες.

Η ΕΛΣΤΑΤ αν και δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωσ εν τούτοις, διατηρεί ανοικτούς όλους τους τρόπους καταγραφής του πληθυσμού συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυτό-απογραφής αν και είχε ανακοινωθεί η λήξη λειτουργίας της ήδη από τις 14 Δεκεμβρίου

Τι θα γίνει με τους αρνητές
Πολλοί δε θέλουν να δώσουν ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ γιατί θεωρούνται προσωπικά δεδομένα για να γνωστοποιηθούν στον απογραφέα. Και βέβαια είναι και εκείνοι που απλώς είναι αρνητές και δε δέχονται καν να μιλήσουν, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες έχουν φερθεί με αγένεια σε απογραφείς.

Οδηγία να μην υπάρχει η επιλογή «άρνηση»

Εκτός από την ηλεκτρονική απογραφή που φαίνεται να μένει ανοιχτή, ο πολίτης μπορεί να απογραφεί ή δια ζώσης ή τηλεφωνικά.

Σε κάθε περίπτωση στο τέλος θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Πηγή: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…