Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άνοιγμα σχολείων: Πού θα γίνονται τα rapid tests των μαθητών, ετοιμότητα για τηλεκπαίδευση

Άνοιγμα σχολείων: Πού θα γίνονται τα rapid tests των μαθητών, ετοιμότητα για τηλεκπαίδευση

Σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων, το πώς θα διενεργούνται τα rapid tests στους μαθητές αλλά και για την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση, μίλησε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κανονικά θα ξεκινήσουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, αλλά με επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και νέα μέτρα.

Για το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και τα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται μαθητές και καθηγητές μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 για το αν υπήρξε προβληματισμός για το πρωτόκολλο του 50+1% στις τάξεις, απάντησε όχι, αφού «μέχρι τώρα, όπου υπήρχε κρούσμα, δεν υπήρχε δεύτερο κρούσμα».

Στην αιτίαση ότι τώρα τα κρούσματα έχουν κάνει αλματώδη αύξηση, ο κ. Κόπτσης υπενθύμισε ότι η Επιτροπή αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.

Κάλεσε τους γονείς, που ίσως σκέφτονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε περίπτωση κρούσματος, «να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς», υπογραμμίζοντας ότι «στα παιδιά ήταν απίστευτη η τήρηση των μέτρων».

Όλες οι δομές ανοιχτές για rapid test

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας προανήγγειλε ότι, εντός των επόμενων ωρών, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο, ειδικά για το πώς θα εξετάζονται οι μαθητές είπε πως «όλες οι δομές θα είναι ανοιχτές για την υποβολή των μαθητών σε rapid. Θα κινητοποιηθεί ακόμα και ο Στρατός» και υπογράμμισε πως «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας».

Ξεκαθάρισε ότι, «όλα τα τεστ θα είναι δωρεάν» για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές. Σχετικά με rapid των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών είπε πως, πληρώνουν τα συνήθη τους, όταν όμως υπάρξει κρούσμα, «τα δύο είναι δωρεάν». Υποστήριξε ακόμη πως σε το υπουργείο είναι έτοιμο «και υπάρχουν σενάρια κάλυψης των κενών».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, είπε πως «είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί κάνουμε τηλεκπαίδευση την επομένη μέρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…