Κεντρική Basket League ΑΕΚ: Τα δύο ρεκόρ του Νίκου Παππά κόντρα στο Περιστέρι

ΑΕΚ: Τα δύο ρεκόρ του Νίκου Παππά κόντρα στο Περιστέρι

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στην αναμέτρηση της με το Περιστέρι (101-80) για την 12η αγωνιστική της Basket League. 

Την δική του ιστορία σε αυτή την αναμέτρηση όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ κατέγραψε ο Νίκος Παππάς. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής με τους 16 πόντους που σημείωσε έγινε ο 47ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Από δύο ξεχωριστά επιτεύγματα συνδυάστηκε η 276η εμφάνιση του Νίκου Παππά στη Stoiximan Basket League..

*Με τους 16 πόντους που σημείωσε, έγινε ο 47ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 2.500.

*Έχοντας 2/5 δίποντα παράλληλα, έφτασε τα 500 εύστοχα μετρώντας πλέον 500/1.032 (48,44%).
Ακόμη για την ΑΕΚ…

*Ο Έρικ Γκρίφιν έχασε για ένα ριμπάουντ το double-double, έχοντας 14 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Η επίδοση του όμως στα ριμπάουντ αποτελεί ατομικό ρεκόρ αφού είχε οχτώ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι είχε οχτώ επιθετικά ριμπάουντ και αυτό είναι νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού πριν το αποψινό παιχνίδι είχαν από επτά οι Ουσμάν Κρουμπάλι (δύο φορές), Γιώργος Παπαγιάννης και Τσαντ Μπράουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς άλλος παίκτης της φετινής ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ (ο Βαουλέτ με τον Απόλλωνα Oscar και ο Φιλιππάκος με τον Κολοσσό H Hotels). Ακόμη πιο ενδιαφέρον στατιστικά είναι το γεγονός ότι η αποψινή επίδοση του Αμερικανού αποτελεί ρεκόρ εξαετίας για την ΑΕΚ. Για να βρούμε επίδοση ανάλογη ή μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 27 Απριλίου 2016 όταν ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ στον τρίτο προημιτελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Ο Αμερικανός στον αντίποδα σημείωσε την 8η επίδοση 8+ άστοχων σουτ δύο πόντων στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας 1/9. Το αρνητικό ρεκόρ έχει ο Τζόρνταν Φλόιντ του Κολοσσού H Hotels από την 5η αγωνιστική με 2/13.

*Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα στο Περιστέρι με ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου, μένοντας στον έναν πόντο από αιφνιδιασμό. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των δύο πόντων που είχε ο Απόλλων Oscar στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…