Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 72-67: Νικήτρια η «ψυχωμένη» ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 72-67: Νικήτρια η «ψυχωμένη» ΑΕΚ

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι Δικεφάλων, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 72-67. Η Ένωση μ΄ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη, ξεπερνώντας τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ίαν Χάμερ, που στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τα πάντα!

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (6-6). Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σ΄εκείνο το σημείο βγήκε μπροστά και με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (6-11). Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Δικέφαλο του Βορρά να ξεφύγει περεταίρω στο σκορ και στο τέλος του δεκαλέπτου πλησίασε και μάλιστα έφερε το ματς στα ίσια με βολές του Φλιώνη (21-21).

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν φανταστική και μ΄ένα μεγάλο σερί 8-0 προηγήθηκε με 29-21. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με τρία συνεχόμενα τρίποντα έφερε το ματς τούμπα (29-30). Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου και προηγήθηκαν με διαφορά πέντε πόντων (36-41).

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ, δίχως καμία να μπορεί να ξεφύγει (47-47). H Ένωση σ΄εκείνο το σημείο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Ο Χάμερ έκανε εξαιρετική τρίτη περίοδο (10 πόντοι) και με καταπληκτική άμυνα η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (58-47). Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον πλήρη έλεγχο και κράτησαν το προβάδισμα τους (61-51).

Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο και παρότι ο ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια να επιστρέψει, η Ένωση διατήρησε τη διψήφια διαφορά της (68-58). Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε μία μίνι αντεπίθεση και δυόμιση λεπτά πριν το τέλος μείωσε σε 68-62, ενώ ο Μάλκολμ Γκρίφιν έβαλε τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση αναπνοής (68-65). Ο Χάμερ έδωσε μεγάλη ανάσα, με προσωπικό καλάθι (70-65).

Η ΑΕΚ στο φινάλε έπαιξε καλή άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Χάμερ κράτησε το προβάδισμα της. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και τελικά ηττήθηκε με 72-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 36-41, 61-51, 72-67
AEK (Δέδας): Κολόμ 11 (6ριμπ.), Φλιώνης 10(2), Ράουτινς, Μαυροειδής 2, Χάμερ 17 (11ριμπ.), Σαξιωνής, Πετρόπουλος 3 (1), Φιλιππάκος, Φκρίφιν 15 (9ριμπ.), Καρλής, Κουζέλογλου 14 (7ριμπ.)
ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Λαβ 12, ΝτιΛέο 8, Μάντζαρης 11 (3), Τζόουνς 16 (8ριμπ.), Γιάνκοβιτς 2 (6ριμπ.), Ρίβερς 4, Λι 9 (7ριμπ.), Χριστοδούλου, Γκρίφιν 5 (1), Καμαριανός, Καμπερίδης, Τολιόπουλος

  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…