Κεντρική Basket League Τακιανός: «Οι παίκτες έδειξαν καρδιά»

Τακιανός: «Οι παίκτες έδειξαν καρδιά»

EB0A3174 4C35 4A5F A008 1405080D347C
  1. Ο Φώτης Τακιανός στις δηλώσεις του στάθηκε στην πυγμή που έδειξαν οι παίκτες της Λάρισας, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορονοϊού που έχει ταλαιπωρήσει όλες τις ομάδες της Basket League.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο έμπειρος τεχνικός:

«Ρεαλιστικά πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Δίνει αξία και στις δύο προηγούμενες νίκες που κάναμε. Δείχνει επίσης ότι βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο. Χρειαζόμαστε βέβαια ακόμη βελτίωση σε πολύ βασικά πράγματα κι αναφέρομαι στην διαχείρηση όσον αφορά το κομμάτι της διαφοράς. Η έλλειψη παικτών δεν μας βοήθησε να διαχειριστούμε την μεγάλη διαφορά που πήραμε. Αυτή η ομάδα έχει ένα μέταλλο μέσα της, τα παιδιά στις δύσκολες συνθήκες του παιχνιδιού έδειξαν καρδιά. Είτε πρόκειται για μια άμυνα είται για μια επίθεση. Θα τους δώσω ένα πολύ μεγάλο μπράβο, διότι όταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εμάς, έμειναν ήρεμοι, συγκεντρωμένοι κι ήταν μαζί. Είναι μεγάλη νίκη για την ομάδα το να παρουσιάζουμε ένα συμπαγές πρόσωπο, ανεξαρτήτου της εξέλιξης του παιχνιδιού».

Στη συνέχεια, ο 52χρονος κόουτς πρόσθεσε αναφορικά με την δουλειά που γίνεται στην καθημερινότητα της ομάδας:«Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις εκατέρωθεν αποβολές ή τα φάουλ που φορτώθηκαν οι παίκτες μας έσπρωξαν βιαίως στο να παρθούν αποφάσεις στην διάρκεια του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας είναι η καθημερινότητα της, δηλαδή το πως δουλεύουμε στην καθημερινότητα μας δεν μας έκανε να πανικοβληθούμε. Η τεράστια βοήθεια που είχα από τους συνεργάτες μου ήταν πολύ υψηλή και μπορέσαμε και πήραμε αποφάσεις τις οποίες δεν έχουμε ξαναπάρει και θα τις πάρουμε και σύντομα στο μέλλον, όσον αφορά την διαχείριση. Όπως το να παίξουμε με σχήματα με τα οποία δεν παίξαμε υποχρεωτικά, όπως το να διαβάζουμε που ήθελε να μας χτυπήσει ο αντίπαλος, όπως το να θέλουμε να αντιδράσουμε και να μην μπορούμε, όπως το ότι παίξαμε άμυνα ζώνης όπου εκεί πήρε ρυθμό η ομάδα του Ιωνικού. Ακόμη η κούραση, το μικρό ροτέισον. Ήταν ένα παιχνίδι περίεργο θεωρώ, αλλά αυτό το περίεργο παιχνίδι μας δίνει τόσο μεγάλη χαρά».

Για το πως επηρέασε ο κορονοϊός την ομάδα του: «Δεν μπορώ να επικαλεστώ κάτι το οποίο είναι ίδιο για όλες τις ομάδες. Σε όλες τις ομάδες, αλλού νωρίτερα κι αλλού αργότερα, εμφανίστηκε το πρόβλημα του κορονοϊού. Είναι αναπόφευκτο. Μπορώ όμως να επικαλεστώ τη σπουδαία δουλειά που έκανε το ιατρικό τιμ κι ο γυμναστής της ομάδας για να μπορέσουμε να εντάξουμε πάλι τα παιδιά τα οποία έμειναν εκτός. Αυτό που μας δημιούργησε πρόβλημα ήταν η απουσία του Μάριτς. Είναι χτυπητό το πρόβλημα όταν λείπει. Αποκτήθηκε με μια φιλοσοφία, αυτή τη στιγμή μας στερεί αυτή τη φιλοσοφία μας. Αλλά από την άλλη τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής, είναι ορατό σε όλους. Συγχαρητήρια σε όλους μέσα απ’ την καρδιά μου. Πρέπει να αποφορτιστούμε από την πίεση – όχι να ηρεμίσουμε. Να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να δουλέψουμε πιο σκληρά και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…