Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κασελάκης: «Ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο»

Κασελάκης: «Ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο»

Παναθηναϊκός Basket League

Ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά τον Παναθηναϊκό, όπως και πολλές ακόμα ομάδες, που πλέον επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για το ματς με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και για το πόσο έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα ο κορωνοϊός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός μετά τον κορωνοϊό: «Σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό και για εμάς το πως θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι είναι μία περίοδος της πανδημίας που χτυπάει όλες τις ομάδες λίγο ή πολύ. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να το βγάλουμε αυτό από το μυαλό μας, να προετοιμαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για νίκες γιατί το ματς έχει και βαθμολογική κίνητρο και για εμάς και για εκείνους. Και θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: «Θέλω σίγουρα να είμαστε πιο σκληροί. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος και το εκμεταλλεύεται αυτό. Πηγαίνουν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε το νούμερο ένα κλειδί θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών μας ριμπάουντ. Για να μπορέσει να μας δώσει και πόντους στο ανοικτό γήπεδο, διότι όταν μία ομάδα επιτίθεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αυτόματα αφήνει κενό στο τρανζίσιον. Έτσι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, όχι για να αντικρούσουμε το δικό τους όπλο, αλλά για να γίνουμε παραγωγικοί στην επίθεση. Και σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους δώσουμε ευκαιρίες να τρέξουν, για να περιορίσουμε όσο δυνατόν τις κατοχές της ΤΣΣΚΑ».

Για την απόκτηση του Γιόβιτς: «Καταρχάς να ευχηθούμε το παιδί να είναι υγιής το συντομότερο δυνατόν. Να βρει πάλι τα πατήματά του γιατί είχε ένα διάστημα αποχής και αυτό θα είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την ετοιμότητά του. Από την άλλη είναι ένας παίκτης ευγνωσμένης αξίας και περιμένουμε να μας βοηθήσει, να τον καλωσορίσουμε, να νιώσει άνετα όσο γρηγορότερα γίνεται, Όσο για τη θέση που παίζει είναι νευραλγική και κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα για να είσαι καλός, μάλλον χρειάζεται να μην κάνεις κάποια πράγματα και να αφήνεις χώρο να το κάνουν άλλοι, αυτοί που έχουν επωμιστεί την ευθύνη. Είναι ένας παίκτης με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και θα μπορέσει να μας βοηθήσει είμαι βέβαιος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…