Κεντρική Basket League Βαρβούνης: «Ανάσα η αναβολή με Λάρισα, έχουμε να δώσουμε και άλλα πράγματα»

Βαρβούνης: «Ανάσα η αναβολή με Λάρισα, έχουμε να δώσουμε και άλλα πράγματα»

varvounis

Αισιόδοξος στις δηλώσεις του ήταν ο βοηθός του Γιάννη Καστρίτη, Δημήτρης Βαρβούνης. Συγκεκριμένα όπως φάνηκε απο τα όσα είπε στο «Yellow Radio» πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά την φετινή σεζόν και να φτάσει ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βοηθός του Γιάννη Καστρίτη, Δημήτρης Βαρβούνης:

Αν αποτελεί ανάσα για την ομάδα του Άρη η αναβολή του αγώνα με τη Λάρισα: «Σίγουρα αποτελεί μία μεγάλη ανάσα για εμάς, καθώς ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που είχαμε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό. Ουσιαστικά χάσαμε όλη την ομάδα, καθώς έμειναν τρεις υγιείς παίκτες και δύο που ήταν ήδη τραυματίες. Για εμάς λοιπόν ήταν πολύ καλή η αναβολή του αγώνα με τη Λάρισα, καθώς ακόμη και τώρα που βλέπουμε κάποια από τα παιδιά που γυρίσαν πίσω, ναι μεν το περάσαν πολύ χαλαρά, αλλά όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση έχουν επηρεαστεί σημαντικά».

Όσον αφορά το πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα για να βρει ξανά αγωνιστικό ρυθμό: «Δεν μπορώ να το πω ακριβώς για όλους, αλλά ας φέρω ένα παράδειγμα όπως είναι ο Χάνλαν. Έλειψε περίπου τρεις εβδομάδες, μπήκε έπαιξε έναν αγώνα και τώρα έλειψε πάλι λόγω του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος παίκτης λοιπόν είναι περίπου έξι εβδομάδες πίσω, οπότε ουσιαστικά πάμε στην περίοδο της προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει ότι σε μία εβδομάδα σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε σε κάποιον καλό αγωνιστικό ρυθμό, όχι μόνο όπως ήμασταν πριν, αλλά ακόμη και στο ξεκίνημα της χρονιάς. Και για εμάς λοιπόν, αλλά και για τις περισσότερες ομάδες θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος».

Αυτή τη στιγμή έχουν επιστρέψει όλοι όσοι νόσησαν από τον κορωνοϊό: «Σταδιακά και σε μικρό αριθμό, για να έχουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις, σήμερα επέστρεψε και ο τελευταίος. Από σήμερα ξεκινάμε να δουλεύουμε σαν παίκτες μέσα στο γήπεδο, αλλά δουλεύουμε σε διαφορετικά γκρουπ, γιατί δεν ήρθαν όλοι την ίδια χρονική στιγμή. Τώρα η ομάδα έχει χωριστεί σε τέσσερα διαφορετικά γκρουπ και σιγά σιγά ο ένας θα προσπαθεί να προλάβει τον άλλον».

Πότε εκτιμάτε ότι θα μπορούν να κάνουν όλοι μαζί προπόνηση: «Αν όλα πάνε καλά, εκτιμώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί. Εμείς σαν προπονητικό σταφ αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο επόμενο παιχνίδι, που λογικά θα είναι με τον Απόλλωνα, οι παίκτες όμως δεν είναι ακόμη σε θέση να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία, ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά. Οπότε δουλεύουμε σιγά σιγά για να μπορέσουν να επανέλθουν σε όσο ο δυνατόν καλύτερη κατάσταση».

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, πόσο ικανοποιημένοι είστε: «Τη λέξη ικανοποιημένοι ένας προπονητής δεν είναι εύκολο να την πει. Πάντως με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, νομίζω ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά, αν και σίγουρα θα μπορούσαμε καλύτερα. Όσον αφορά τον αγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή η ομάδα έχει νεανικό ρόστερ, είναι φυσιολογικό η ομάδα να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Ικανοποίηση μπορούμε να νιώσουμε μόνο γιατί τα παιδιά έχουν μεγάλη όρεξη και διάθεση για να μάθουν και να βοηθήσουν αυτόν τον μεγάλο σύλλογο που λέγεται Άρης. Όσον αφορά το κομμάτι των αποτελεσμάτων, στο τέλος θα μπορούμε να μιλήσουμε και να πούμε αν είμαστε ικανοποιημένοι».

Αν έχουμε δει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του Άρη: «Νομίζω όχι, καθώς δεν έχουμε προλάβει ακόμη να είμαστε μαζί σαν ομάδα, αφού κάθε φορά λείπει κάποιος. Σταδιακά δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε όλοι μαζί, οπότε θεωρώ ότι τα παιδιά δεν έχουν καταφέρει να βρουν στον απόλυτο βαθμό τη χημεία που απαιτείται, άρα έχουν σίγουρα να δώσουν και άλλα».

Αν υπάρχει ικανοποίηση από τη συγκομιδή των τεσσάρων νικών μέχρι τώρα: «Κάθε νίκη που έρχεται μας φέρνει ικανοποίηση, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί στο τέλος. Αν βάλουμε ως μέτρο σύγκρισης την περσινή χρονιά, σίγουρα θέλουμε ένα ή περισσότερα βήματα σε σχέση μ’ αυτό. Είναι πάρα πολύ νωρίς λοιπόν για να το πούμε αυτό, καθώς δεν ξέρω πότε θα αισθάνεσαι σίγουρος για να πεις ότι τη σώσαμε τη χρονιά και πάμε για το παραπάνω βήμα».

Φέτος ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο όχι μόνο για να στηρίξει την ομάδα, αλλά και για δει καλό μπάσκετ. Είναι αυτό μία πρώτη επιτυχία για εσάς; «Είναι σίγουρα μία πρώτη επιτυχία, καθώς και εμείς λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα, όσον αφορά την ικανοποίηση που προσφέρει αυτή η ομάδα με την αγωνιστική της εικόνα. Αυτό που βγάζει αυτό το νεανικό σύνολο, με όλους τους παίκτες να βγάζουν ενέργεια και να προσπαθούν να παίξουν όμορφο μπάσκετ, είναι αυτό που θέλει να βλέπει ο κάθε θεατής».

Πόσο δύσκολο είναι σαν προπονητικό σταφ να προγραμματίσετε τη λειτουργία της ομάδας, με όλα τα προβλήματα και τις αναβολές που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού: «Είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον. Θεωρητικά οι παίκτες δεν θέλουν τόσο πολύ την προπόνηση, αλλά προτιμούν τους αγώνες. και μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι, βρίσκεις και πιο εύκολα ρυθμό. Οπότε αυτή η αλλαγή των ημερομηνιών ίσως μας προσφέρει και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό στο τέλος».

Πως είναι η φετινή χρονιά για εσάς και τον κόουτς Καστρίτη, έχοντας επιστρέψει στην ομάδα: «Ξέραμε ότι αυτό που θα ζήσουμε φέτος θα είναι κάτι διαφορετικό και αυτό όντως ισχύει. Το θέμα είναι ότι και η διοίκηση κάνει τρομερή δουλειά και τα παιδιά δουλεύουν πολύ, οπότε και για εμάς είναι κάτι συναρπαστικό αυτό που ζούμε φέτος».

Τέλος μία ευχή όσον αφορά τη νέα χρονιά: «Η ευχή που θα δώσω είναι η πιο σημαντική, να έχουμε όλοι υγεία. Επίσης άπειρη θετική ενέργεια, ξέρω ότι υπάρχουν πολλά αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά εμείς πρέπει να παραμείνουμε με το χαμόγελο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …