Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Θρίαμβος Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Όλες οι εξελίξεις αναλυτικά

Θρίαμβος Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Όλες οι εξελίξεις αναλυτικά

Θρίαμβος Ανδρουλάκη ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, με 68,03%-31,88% στο 88,16% των επίσημων αποτελεσμάτων. Συγχαρητήρια από Παπανδρέου, Λοβέρδο και Μητσοτάκη

Άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα  στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων, στον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Η εκλογική διαδικασία είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επί μέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017. Οι κάλπες υπενθυμίζεται έκλεισαν στις 7 και μισή το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν να κλείσουν στις 7.

Το αδιαμφισβήτητο φαβορί φαινόταν ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών την περασμένη Κυριακή.

Ο Ανδρουλάκης νέος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, με 68,03%-31,88% στο 88,16% των επίσημων αποτελεσμάτων.

Το τηλεφώνημα Παπανδρέου στον Ανδρουλάκη μετά τη σαρωτική νίκη

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη λίγο πριν τις 9, όταν και πια ήταν ξεκάθαρη η επικράτηση του 42χρονου Κρητικού στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Συγχαρητήρια Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη με «μήνυμα» για «μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ»

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η πρώτη δήλωση Παπανδρέου για τη σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη: «Μήνυμα ευθύνης για όλους το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ»

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!»

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για την μεγάλη νίκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ:

Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων τελικών αποτελεσμάτων κι αφού ήδη τον είχε συγχαρεί τηλεφωνικά ο Γιώργος Παπανδρέου, παραδεχόμενος την ήττα του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη, και του είπε να τα πουν και από κοντά σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ να τον ευχαριστεί.

Ο νέος αρχηγός του κόμματος δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα και από τον συνυποψήφιό του, Ανδρέα Λοβέρδο.

dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…