Κεντρική Διεθνή Συγκινητικός Μπλατ: «Δεν υπάρχει θεραπεία»

Συγκινητικός Μπλατ: «Δεν υπάρχει θεραπεία»

Μπλατ Μακάμπι

Το 2019 ο Ντέιβιντ Μπλατ, ως προπονητής του Ολυμπιακού, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Έκτοτε προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Αμερικανός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανική «DAZN», όπου μίλησε για την ασθένεια και πως είναι να ζει με αυτήν τα τελευταία δύο χρόνια, τη ζωή μετά τη διάγνωση, αλλά και το ισπανικό μπάσκετ που τον βοήθησε να γίνει καλύτερος με τα χρόνια.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Ξυπνάς κάθε μέρα, και δεν είναι πάντα η ίδια. Το κλειδί είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας τα όριά σου, όπου μπορείς να κάνεις μια επιπλέον προσπάθεια, να είσαι θετικός».

Για τη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό: «Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτές τις δύσκολες ασθένειες. Έχει να κάνει πολύ με το κίνητρό σου και την προσπάθειά σου να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και ως προπονητής, πάντα το ζητούσα από τους παίκτες μου και τώρα το ζητάω από τον εαυτό μου».

Για την θετική στάση που κρατάει απέναντι στην ασθένεια: «Η ζωή σου δεν τελειώνει μόλις διαγνωστείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι απλά μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις και σχεδόν να… καλωσορίσεις αυτή την ευκαιρία για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις».

Για τον Ρίκι Ρούμπιο και την εξέλιξή του: «Πάντα αγαπούσα τον Ρίκι Ρούμπιο. Είναι καταπληκτικός παίκτης. Οι Καβαλίερς έχουν πάρει μια μεγάλη απόφαση υπογράφοντάς τον αυτό το καλοκαίρι. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ειδικά στα γυρίσματά του. Είναι πλέον καλός σουτέρ, κάτι που τον κάνει πιο επιδραστικό στο γήπεδο»

Για το ισπανικό μπάσκετ και το πώς τον επηρέασε στην προπονητική του καριέρα: «Το ισπανικό μπάσκετ και οι Ισπανοί προπονητές και παίκτες πάντα με έκαναν καλύτερο. Έχω μάθει πολλά για το ισπανικό μπάσκετ, τον κόσμο του αθλητισμού στην Ισπανία και τον ισπανικό λαό. Ήταν πάντα τιμή για μένα και έχω βελτιωθεί χάρη σε αυτό»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Αταμάν: «Οι διαιτητές μας εμπόδισαν να κυριαρχήσουμε»

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Εργκίν Αταμάν. Την απογοήτευσή του για τη διαιτησία στο πρ…