Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Στο Ρέθυμνο το «Her World, Her Rules»

Στο Ρέθυμνο το «Her World, Her Rules»

Κρήτη

Το πρόγραμμα «Her World, Her Rules» ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Η πρώτη στάση ήταν το Ρέθυμνο για το πρόγραμμα της FIBA, το οποίο διεξάγεται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και στόχο έχει να φέρει τα κορίτσια πιο κοντά στο μπάσκετ. Παράλληλα, έγινε και το «Τρίποντα στα Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε αγόρια.

«Σπίτι» για το μπάσκετ έγινε το 2ο Δημοτικό Σχολείου Ρεθύμνου και συνολικά πήραν μέρος 53 κορίτσια και 54 αγόρια.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Παιχνιδάκη, εντταλμένος σύμβουλος Δ. Ρεθύμνου, ο Γιάννης Καλαιτζάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΚ, οι προπονητές Χλιαουτάκη Ελένη, Ζαχαράκη Μαρία, Κούμουλος Γιώργος.

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία του Διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Ρεθύμνου, Αλέξανδρου Πεδιαδίτη με την αρωγή του Κ.Φ.Α. Γιάννη Καλλιμάνη και του υπεύθυνου του ΚΓ Ρεθύμνου «Μελίνα Μερκούρη», Φώτη Τσιμπουκα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και νυν βοηθός προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Το πρόγραμμα περιλάμβανέ ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη Γιώργο τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

U18 Rising Stars: Αήττητη και στην κορυφή η ΔΕΚΑ

Η Β’ Φάση του τουρνουά U18 Rising Stars ολοκληρώθηκε και μετά από πέντε αγωνιστικές η ΔΕΚΑ…