Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στις 11 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, κατηγορείται για 4 βιασμούς

Στις 11 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, κατηγορείται για 4 βιασμούς

Λιγνιάδης

Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινάει η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος κατηγορούμενος για 4 βιασμούς.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Συμέλας Σαπίδου, η οποία έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, ζητώντας την παραπομπή του σε δίκη.

όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr στις 3 Δεκεμβρίου οι δικαστές μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Συμέλας Σαπίδου, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη ζητώντας την παραπομπή του.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Οι κατηγορίες σε βάρος του Λιγνάδη αφορούν βιασμό 25χρονου το 2010, βιασμό άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, βιασμό 24χρονου το 2015, βιασμό ενός ακόμα άνδρα το 2018.

Τι αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι δεν θα κατατεθεί ούτε αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του εντολέως του, ούτε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών ώστε να ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλέυματος, αλλά πως θα ζητηθεί να προσδιοριστεί αμέσως η εκδίκαση της υποθέσεώς του από το αρμόδιο δικαστήριο.
Αυτό που ζητήσαμε, έγινε δεκτό και σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών προσδιόρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως του κου Δημητρίου Λιγνάδη την 11η Φεβρουαρίου του 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…