Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σήμερα «κληρώνει» για τρίτη δόση στους 4 μήνες, στο τραπέζι επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

Σήμερα «κληρώνει» για τρίτη δόση στους 4 μήνες, στο τραπέζι επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

πιθήκων

Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, σύντομα θα παρθούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί το εάν θα «ανοίξει» η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό στους τέσσερις αντί για τους έξι μήνες, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

«Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κυρία Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου με απόσταση τεσσάρων μηνών από την προηγούμενη αντί για έξι, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε πρωθυπουργός.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η απόφαση ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη για τους λόγους που εξήγησε ο πρωθυπουργός». Έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα, προσέθεσε, με το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας την μετάλλαξη Όμικρον που προκαλεί μια ανησυχία και για το γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες, άνω των 60 ετών, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αν και έχουμε φτάσει στο 83% δεν είναι επαρκές γατί η συσχέτιση ηλικίας και βαριάς νόσου είναι πολύ μεγάλη.

Ερωτηθείς αν μπορεί να κατέβει η υποχρεωτικότητα και στις ηλικίες άνω των 50 ετών, ο κ. Κοντογεώργης είπε χαρακτηριστικά «ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτές τις ηλικίες (σ.σ. άνω των 60), αλλά από κει και πέρα υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί και στην Σύνοδο Κορυφής την 16η Δεκεμβρίου, υπάρχει μια προετοιμασία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οτιδήποτε χρειαστεί και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να κάνουμε, προφανώς θα το κάνουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…