Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 02:00 ανακοινώνει η Κυβέρνηση

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 02:00 ανακοινώνει η Κυβέρνηση

μέχρι

Στις 15:00 αναμένονται οι ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα από τον Υπουργό Υγείας τα οποία θα ισχύσουν από αύριο. Εστίαση και διασκέδαση την Πρωτοχρονιά θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 02:00 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dnews.gr. 

Από το 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Εν αναμονή αυτών των ανακοινώσεων και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, τα μαγαζιά σε εστίαση και διασκέδαση για την Πρωτοχρονιά θα παραμείνουν τελικά ανοιχτά μέχρι τις 02:00 ώστε να μην ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις για το ρεβεγιόν.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά απο θύελλα αντιδράσεων από καταστηματάρχες για ακυρώσεις σε μια ημέρα που περίμεναν να ρεφάρουν.

Ερώτημα παραμένει, πάντως, αν η μουσική θα συνεχίσει σε τέτοιου είδους μαγαζιά, με τον υπουργό Υγείας θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει άτυπο lockdown στην διασκέδαση. Πάντως, οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως θα υπάρξουν απαγορεύσεις και για τη μουσική στα καταστήματα σε υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν
Το γενικότερο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από την Πέμπτη

Επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς αλλά πλέον και στο προσωπικό των χώρων εστίασης. Ενώ συστήνεται να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Σε χώρους διασκέδασης και εστίασης, το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπέζι και θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
Στους αθλητικούς χώρους στα γήπεδα, θα υπάρχει περιορισμός της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Σε περίπτωση που και σε αυτή την περίπτωση δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών. Ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
Θα υπάρξει τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει έως και το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…