Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πρόταση «βόμβα» για rapid test σε μπαρ και εστιατόρια για εμβολιασμένους ενόψει Χριστουγέννων

Πρόταση «βόμβα» για rapid test σε μπαρ και εστιατόρια για εμβολιασμένους ενόψει Χριστουγέννων

rapid test

Ένα μέτρο που μπορεί να ανατρέψει όσα σχεδιάζαμε για τις φετινές γιορτές, έπεσε στο κυβερνητικό τραπέζι ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, και αφορά rapid test για εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση.

Με τον εφιάλτη της μετάλλαξης Όμικρον να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μεταδίδεται ταχύτατα, όπως όλα δείχνουν, και πλέον δεν φαντάζει απίθανο το σενάριο νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού ενόψει των γιορτών.

Τα τελευταία 24ωρα, κυβερνητικά στελέχη δεν απέκλεισαν κανένα νέο μέτρο ενόψει των Χριστουγέννων, εκτός από ένα ολικό lockdown

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, επί τάπητος βρίσκεται ένα νέο οριζόντιο μέτρο υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης κινητικότητας.

Rapid test

Αυτό αφορά τους εμβολιασμένους και προβλέπει να κάνουν ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς σε εστίαση και διασκέδαση μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Δηλαδή να μην αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για αυτές τις δύο βραδιές, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το μέτρο το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά προκειμένου να αποφευχθούν άλλες σκέψεις που έχουν ακουστεί, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σίγουρα θα πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή και εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» η ανακοίνωση δε θα καθυστερήσει γιατί θα πρέπει να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου.

Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορoνοϊό έγινε σήμερα στο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…