Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας – Λαύριο: Οι αριθμοί του αγώνα [pic]

Προμηθέας – Λαύριο: Οι αριθμοί του αγώνα [pic]

Προμηθέας Λαύριο αριθνμοί

Τον δρόμο προς τις επιτυχίες θα αναζητήσουν να βρουν ξανά Προμηθέας και Λαύριο θα αναμετρηθούν το Σάββατο (11/12, 17:00) για τη 10η αγωνιστική της  Basket League. Η ομάδα της Πάτρας μετά από ένα μικρό σερί δύο νικών, ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η ομάδα της λαυρεωτικής από την πλευρά της ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ και μετράει πλέον τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Ο Προμηθέας νίκησε στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έδωσε μέχρι τώρα στο «Δ.Τόφαλος» επικρατώντας του ΠΑΟΚ, της Λάρισας και του Κολοσσού ενώ ηττήθηκε από τον Άρη. Το Λαύριο έχει ρεκόρ 3-2 μακριά από την έδρα του αφού πριν την προχθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό, νίκησε τον ΠΑΟΚ, τη Λάρισα, τον Άρη και ηττήθηκε από τον Κολοσσό.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας έχει τον πρώτο λόγο στην πενταετή ιστορία αυτών των αγώνων, από το 2016-17 όταν και οι δύο ανέβηκαν στη Stoiximan Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η αχαϊκή ομάδα έχει το προβάδισμα τόσο στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων –η σαββατιάτικη θα είναι η 17η- και κυρίως στα ματς της Πάτρας.

Το Λαύριο Megabolt έφυγε μία φορά με το διπλό από την έδρα του αντιπάλου του, στον δεύτερο ημιτελικό των περσινών πλέι οφ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι αφού επικρατώντας με 92-77 (Δημήτρης Αγραβάνης 21π, 10ρ, Τζέριαν Γκραντ 15π, 7ρ, 6ασ. – Τάισον Κάρτερ 29π, 5ασ, Ντέβιν Ντέιβις 15π, 7ρ, Γκλεν Κόζι 15π, 6ασ.) απέφυγε τον αποκλεισμό και τελικά «σφράγισε» την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ στο πέμπτο παιχνίδι.

Πριν από αυτόν τον αγώνα ωστόσο, ο Προμηθέας είχε κάνει ως γηπεδούχος το 7/7, με μεγαλύτερη διαφορά εκείνη των 11 πόντων. Είχε επικρατήσει με 98-87 στο ματς της κανονικής περιόδου της σεζόν 2017-18 και με 77-66 σε εκείνο της σεζόν 2019-20.

ΣΥΝΟΛΟ (Από το 2016-17)
Προμηθέας – Λαύριο Megabolt 11-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Προμηθέας – Λαύριο Megabolt 7-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
2020-21-4ος ημιτελικός πλέι οφ Προμηθέας – Λαύριο Megabolt 77-92

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
2020-21 2ος και 4ος ημιτελικός πλέι οφ: Ο Τάισον Κάρτερ σημείωσε από 29 πόντους για το Λαύριο Megabolt.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Προμηθέας

Τα σερί

 
* Ο Χάρης Γιαννόπουλος σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων στις τρεις τελευταίες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα μετρώντας συνολικά 14/14 βολές.

* Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα πρώτα πέντε παιχνίδια του Προμηθέα αλλά στα τέσσερα που ακολούθησαν μέτρησε 0/11.

* Ο Αμπντούλ Γκάντι είχε 2+ ασίστ και στα οχτώ παιχνίδια του Προμηθέα αλλά και συνολικά σε 12 από τα 13 που έχει κάνει στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Στα δίποντα αποτυπώνεται η μεγαλύτερη, θετική διαφορά των εντός έδρας αγώνων του Προμηθέα από εκείνους που έδωσε εκτός έδρας εκτελώντας με 55,6% και 51,8% αντίστοιχα.

– Σημαντική είναι η διαφορά του ποσοστού ευστοχίας των Πατρινών στις βολές από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Εκτελούν με 66,7% ως γηπεδούχοι και με 76,8% ως φιλοξενούμενοι.

Λαύριο:

Τα σερί

* Τέσσερις συνεχόμενους αγώνες Πρωταθλήματος με 10+ πόντους μετράει ο Βασίλης Μουράτος που είχε τέτοια επίδοση στα επτά από τα εννιά παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt.

* Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε 4+ αμυντικά ριμπάουντ στα έξι τελευταία παιχνίδια της ομάδας της λαυρεωτικής.

* Ο Πέτρος Γερομιχαλός είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα τέσσερα τελευταία και στα έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Κατά 12,4% αυξάνεται η ευστοχία του Λαυρίου Megabolt στις βολές όταν αγωνίζεται εκτός έδρας σε σύγκριση με τα εντός έδρας παιχνίδια του. Έχει 77,9% εκτός και 65,5% εντός έδρας.

– Μακριά από την έδρα της η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει 2,1 επιθετικά ριμπάουντ λιγότερα από εκείνα που είχε ως γηπεδούχος (8,4 έναντι 10,5).

Promitheas LavrioMESA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…