Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Plan b με νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Plan b με νέα μέτρα μετά τις γιορτές

γιορτές

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τις αρχές του 2022, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά τις γιορτές, όπως αναφέρεται στα dnews.gr. Καθώς,  υπάρχουν φόβοι ότι η χαλαρότητα των εορτών και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και κλειστούς χώρους, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση νέων κρουσμάτων και νοσηλειών.

Έτσι, εξετάζεται να ληφθούν μέτρα εφόσον «ξεφύγει» πάλι η κατάσταση με τον κορονοϊό, με την κυβέρνηση να έχει στο τραπέζι τις εναλλακτικές της για τον περιορισμό της πανδημίας, με τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στη χώρα μας μετά τις γιορτές.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων εξετάζεται να επιβληθούν περισσ΄ότερα υποχρεωτικά rapid test (σήμερα γίνονται 2 την εβδομάδα) για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί, καθώς και η μετάβασή τους στον χώρο εργασίας τους μετά από εργαστηριακό έλεγχο.

Επιπλέον, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, με πρώτους όσους είναι άνω των 50 ετών, δεν έχει αποκλειστεί από τα πιθανά μέτρα, την ώρα που γίνεται προσπάθεια για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στο σύνολο του πληθυσμού.

Παράλληλα, τα πρόστιμα και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν εμβολιάζονται και εργάζονται κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες, δεν έχει αποκλειστεί.

Τέλος, η απαγόρευση για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους και σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι με τα rapid test (εστίαση, εμπορικά καταστήματα) θα εξεταστεί και πάλι από τους ειδικούς.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν ανάλογα με την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στην Αθήνα που παρουσιάζει λιγότερη πληρότητα στις δημόσιες δομές υγείας, σε μία κατάσταση που θυμίζει αρκετά την περσινή εξέλιξη της πανδημίας (η «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική έγινε την άνοιξη).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Εκλογές 2023: Τα επίσημα αποτελέσματα στο 94,45% της Επικράτειας

Αυτά είναι τα επίσημα απότελεσμα των εκλογών. Τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει αυτοδυναμία κα…