Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παρουσίαση του νέου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

Παρουσίαση του νέου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

ektos parke

Στους Δήμους Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θερμαϊκού παρουσιάστηκε σήμερα το σχέδιο για το νέο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Εξειδικευμένη ενημέρωση στους επτά Δήμους που διαθέτουν εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ενοποίηση, ανάπλαση και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης 40 χλμ. από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, αλλά και με τον αρχιτέκτονα μηχανικό – πολεοδόμο, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΤΕΕ/ΤΚΜ και συντονιστή της μελετητικής ομάδας, Τάκη Δούμα, ενημέρωσαν τους Δήμους Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Θερμαϊκού και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι Δήμοι Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο στόχος των ενημερωτικών συναντήσεων είναι διττός. Εξήγησε ότι αυτό γίνεται αφενός για «να ενημερώσουμε τα δημοτικά συμβούλια για το συνολικό σχέδιο ενοποίησης, ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, τους στόχους και τις επιδιώξεις του, σε συνδυασμό με τις τοπικές προβλέψεις ανά Δήμο» και αφετέρου για «να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών κάθε Δήμου, προκειμένου το οριστικό σχέδιο να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, πολιτική και κοινωνική, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην υλοποίησή του το ταχύτερο δυνατό».

«Είναι ένα σχέδιο, που θα καθορίσει τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα σχέδιο, που αποτελεί συστατικό στοιχείο του οράματός μας για τη Μακεδονία του 2030, για μια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη Περιφέρεια», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…