Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα»

Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα»

Πάπας Αθήνα

Το θερμό αυτό μήνυμα έστειλε ο Πάπας Φρααγκίσκος κατά την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι, είπε στην αρχη της ομιλίας της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι η επίσκεψη έχει μεγάλη συμβολική αξία.

Αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας πως η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr η Πρόεδρος, αναφέρθηκε ακόμη και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θέση που έλαβε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος:

«Εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο ανθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…