Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League ΠΑΟΚ: Ο Στογιάκοβιτς και η ιστορία με τη Γαλατάσαράι

ΠΑΟΚ: Ο Στογιάκοβιτς και η ιστορία με τη Γαλατάσαράι

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε τη Γαλατάσαράι στο πλαίσιο του Basketball Champions League δίνοντας το 432ο ευρωπαϊκό του παιχνίδι.

Όπως αναφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο αγώνας με τη Galatasaray θα είναι ο 5ος στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Στα 4 παιχνίδια που προηγήθηκαν ο ΠΑΟΚ mateco μετράει 3 νίκες και μια μόνο ήττα, στο μοναδικό νοκ άουτ παιχνίδι που έγινε μεταξύ τους!

Η ιστορία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας, ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου με ομάδα από την Τουρκία! Σεζόν 1996-97, στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Κόρατς και με τον ΠΑΟΚ να κάνει ουσιαστικά περίπατο κερδίζοντας την Galatasaray με 93-61! Σε εκείνο το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στις στο Αλεξάνδρειο, ο Peja Stojakovic και ο Anthony Bonner είχαν πετύχει από 20 πόντους!

Άνετη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με 90-64 και με πρώτους σκόρερ τους Anthony Bonner (22), Peja Stojakovic (21) και Scott Skiles (17).

Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε σε ουδέτερο γήπεδο στις 30/9/2011. Στη Siemens Arena του Βίλνιους, στην προημιτελική φάση των προκριματικών της Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 66-77 από τη Galatasaray. Ο Αμερικανός Marcus Gorree με 17 πόντους και ο Γιάννης Καλαμπόκης με 16, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που ήταν και η 4η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, στις 25/10/2021 και για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ mateco είχε επικρατήσει με 81-74! Ο Jermaine Love με 14 πόντους, o Griffin με 13 και ο Jones με 12 και 11 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι σκόρε της ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι.

Ο αυριανός αγώνας θα είναι και ο 23ος του ΠΑΟΚ mateco με ομάδες από την Τουρκία. Ρεκόρ 9 νίκες και 13 ήττες στα 22 παιχνίδια που προηγήθηκαν.

Το παιχνίδι που θα ξεκινήσει αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Sinan Erdem Dome, θα είναι το 432ο στην Ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας μας!

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…