Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα, στο τραπέζι η εφαρμογή των μέτρων πριν τις 3/1

Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα, στο τραπέζι η εφαρμογή των μέτρων πριν τις 3/1

χαλάρωση

Σοκ και δέος σήμερα η ανακοίνωση με τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ. Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, πάνω από 15.000 τα κρούσματα σήμερα λέει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, τόνισε πως θα παρακολουθούμε την κατάσταση κάθε μέρα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να αφαρμοστούν νωρίτερα.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να επικρατήσει και στην Ελλάδα. Χτες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.284 κρούσματα ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 15.000 κρούσματα. Αυτό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα τόνισε πως «σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία σήμερα αναμένουμε πάνω από 15.000 κρούσματα».

Τα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου ωστόσο, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, η κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά «και αν η κατάσταση με τα υψηλά κρούσματα συνεχιστεί και αύριο, είναι λογικό να τεθεί θέμα εφαρμογής των μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου».

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3/1/2022:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 00:00, με την μουσική να επιτρέπεται για την ώρα αλλά «αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και αυτή», όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης. Παράλληλα, όχι όρθιοι ενώ θα υπάρχουν αποστάσεις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. «Εάν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, αν και πρακτικά το 10% ισούται με… «λουκέτο» στα γήπεδα των μεγάλων ομάδων, οι οποίες αντέδρασαν έντονα.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
    Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.
  • «Μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον, πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες» κατέληξε ο υπουργός, ο οποίος έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και για έλεγχο μέσω self test.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…