Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Τριπλή προσπέραση του Παπαγιάννη στον Μήτογλου

Παναθηναϊκός: Τριπλή προσπέραση του Παπαγιάννη στον Μήτογλου

Παναθηναϊκός Παπαγιάννης Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League νίκησε το Περιστέρι με 102-83. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έφτασε για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά από εκείνη κόντρα στο Περιστέρι  για την 4η αγωνιστική, σε double-double, έχοντας 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είναι ο μόνος παίκτης των «πρασίνων» στη φετινή Basket League με τέτοια επίδοση. Ο διεθνής σέντερ προσπέρασε τον άλλοτε συμπαίκτη του Ντίνο Μήτογλου σε όλες τις κατηγορίες των ριμπάουντ.

Με τα οχτώ αμυντικά ριμπάουντ του, ο Παπαγιάννης έφτασε τα 377 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.Έτσι έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Μήτογλου που είχε 372 στην τετραετία 2017-21. Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ του «σκαρφάλωσε» στην 11η θέση της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 205 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μήτογλου. Παράλληλα έγινε ο 12ος ριμπάουντ στην ιστορία των «πράσινων». Ο νεαρός σέντερ, με τα 10 ριμπάουντ, έφτασε τα 582 ενώ ο Μήτογλου είχε 576.

Παναθηναϊκός: Βραδιά γεμάτη ρεκόρ παικτών

*Ρεκόρ καριέρας στις ασίστ σημείωσαν τόσο ο Ντάριλ Μέικον όσο και ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Αμερικανός έμεινε δύο ασίστ μακριά από το double-double αφού είχε 10 πόντους και οχτώ ασίστ. Έτσι, σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στη Basket League με τη δημιουργία του. Κορυφαία επίδοση των προηγούμενων 26 εμφανίσεων του ήταν εκείνη των επτά ασίστ που μοίρασε στον τρίτο μικρό τελικό των περσινών πλέι οφ με την ΑΕΚ κόντρα στον Προμηθέα.

 

*Με αυτές τις οχτώ ασίστ, ο Μέικον έφτασε και ξεπέρασε τις 100 σε 27 αγώνες στη Basket League. Παράλληλα έγινε «100άρης» και στις εύστοχες βολές. Είχε 5/5 και μετράει πλέον 102/114 (89,47%).

 

*Ο Σέρβος από την πλευρά του μοίρασε επτά ασίστ, μία παραπάνω από το ματς της 13ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Προμηθέα.

 

*Ένα ρεκόρ καριέρας άφησε η βραδιά και για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός σημείωσε 19 πόντους.  Τόσους είχε και στο ματς της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 ως παίκτης της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη.

 

*Ο Τζέρεμι Έβανς είχε οχτώ πόντους και 10 βαθμούς ranking στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του στη Basket League. Κόντρα στο Λαύριο σημείωσε 22 πόντους και 29 ranking.

 

* Ο Λεωνίδας Κασελάκης που δεν έχασε ούτε σουτ (2/2, 1/1, 2/2), με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 900 σε 272 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…