Κεντρική Γυναίκες Παναθηναϊκός: Σε αναζήτηση ελληνικού κορμού

Παναθηναϊκός: Σε αναζήτηση ελληνικού κορμού

Παναθηναϊκός

Η 9η Δεκεμβρίου ήταν ημέρα διαζυγίου στην περσινή πρωταθλήτρια της Α1 Γυναικών. Συγκεκριμένα  ο Παναθηναϊκός και η Αγγελική Βιντσιλαίου έδωσαν τέλος στην ολιγόμηνη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή παίκτρια μιλά με ομάδες από το εξωτερικό και προσανατολίζεται στο να συνεχίσει την καριέρα της εκεί. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι ότι μια συνεργασία έληξε κάπως… άδοξα. Στις «πράσινες» ανοίγει πλέον ένα κενό από την άποψη της έλλειψης Ελληνίδων παικτριών.

Αν κοιτάξει κανείς το ρόστερ του ΠΑΟ, καμία Ελληνίδα αυτή τη στιγμή δε μπορεί να αντιστοιχηθεί μπασκετικά με τις ξένες παίκτριες της ομάδας. Η Βιντσιλαίου, ήταν τακτικά αρκετά σωστή και διαβασμένη. Μάλιστα με τη φερέλπιδα παίτρια να παρακολουθεί τα ματς αρκετά λεπτά από τον πάγκο, θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και… game changer. Οπότε ο Παναθηναϊκός χάνει μια παίκτρια που ανταποκρίνεται πλήρως στα «θέλω» της κόουτς Καπογιάννη.

Η Καπογιάννη έχει τον τρόπο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη

Μιας και ανφέρθηκε η τρομερή Ελληνίδα κόουτς, σαφέστατα είναι η μόνη που μπορεί να καθορίζει ποια παίκτρια προσφέρει και τι προσφέρει. Είναι και η μόνη που λούζεται και τη δόξα και τις ευθύνες άλλωσττε.

Ο Παναθηναϊκός όμως έχει αυτή τη στιγμή ΑΝΑΓΚΗ το χτίσιμο του ελληνικού του κορμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες του μπάσκετ γυναικών μπορούν να υπογράψουν μέχρι και 4 ξένες παίκτριες. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή οι «πράσινες» διαθέτουν αρκετές νεαρές, που σαφώς είναι σε ένα στάδιο «ψησίματος» και δε λογίζονται ως βασικές. Τέτοιες είναι οι Ζιάκα, Γρηγοροπούλου και Μπουντούρη. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, η Γρηγοροπούλου είναι στην τελευταία τάξη του λυκείου. Ακόμα, έχει εκφράσει τις προθέσεις να συνδυάσει μπάσκετ και σπουδές σε υψηλό επίπεδο, κυνηγώντας υποτροφία στο εξωτερικό.

Από την άλλη υπάρχουν και οι «μπαρουτοκαπνισμένες» Λύμουρα και Χατζηνικολάου, οι οποίες μάλλον θα κλείσουν την καριέρα τους με τα πράσινα, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ και τη νέα σεζόν.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως ό, τι μαγικά και να κάνει η φοβερή κόουτς των «πρασίνων» ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» ότι χρειάζεται Ελληνίδες παίκτριες  σε καλή ηλικία.

Ο Ολυμπιακός έκανε… «ζημιά»

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2021, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την πρώην παίκτρια του ΠΑΟ, Ιωάννα Δίελα. Η Ελληνίδα φόργουορντ, σήκωσε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα έγινε κάτοικος Πειραιά. Αυτό ήταν… «ζημία» για τον «αιώνιο» αντίπαλο. Όχι βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός κρέμεται ποτέ από μια παίκτρια, αλλά η Δίελα μοιάζει σούπερ λύση για το φετινό πράσινο ρόστερ. Μπορεί η Δίελα να είναι πλέον 31 ετών, ωστόσο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όσο έχει παίξει με τα «ερυθρόλευκα» αποτέλεσε μια κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από πρωταγωνίστριες

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη από Ελληνίδες που θα μπορούν να είναι πρωταγωνίστριες. Ο μόνος δρόμος να συνεχίσουν να παίρνουν τίτλους, είναι να βρεθούν παίκτριες που θα μπορούν να παίζουν πολλά και καλά λεπτά. Τελευταία προστέθηκε στο ρόστερ η Λινέτα Κάιζερ, η οποία στα 31 της είναι αυτό που λεμε «σαν το παλιό καλό κρασί». Ωστόσο όταν μια ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 4 ξένες, πρέπει να έχει ταυτόχρονα καλό ελληνικό κορμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…