Κεντρική Ψαγμένα Παίζει με τον Ντάλαρα και μελετά κανονάκι βλέποντας NBA [vid]

Παίζει με τον Ντάλαρα και μελετά κανονάκι βλέποντας NBA [vid]

παίζει κανονάκι βλέπει NBA

Ο Ηλίας Μαντικός παίζει κανονάκι από μικρή ηλικία. Μάλιστα, πλέον όπως είναι ευρέως γνωστό, έχει διαγράψει μια εξαιρετική καριέρα στο χώρο της μουσικής.

Ο κορυφαίος κανονιέρης της νέας γενιάς, είναι ένας σεμνός και ταπεινός, καθαρός λαϊκός μουσικός. Μπορεί κανείς να τον δει σε μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας. Εκεί συνήθως παίζει με τους φίλους του στο μεροκάματο χωρίς μικρόφωνα. Ωστόσο μπορεί να τον δει κανείς και σε συναυλίες υψηλού μουσικού επιπέδου, όπως είναι εκείνη στην οποία συμμετείχε με τραγουδιστές όπως ο  Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας.

mantikosNTALARAS KOTSIRAS
Ο Ηλίας Μαντικός παίζει κανονάκι σε συναυλία με τους Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Κότσιρα και Ασπασία στρατηγού και άλλους μουσικούς υψηλού επιπέδου

Ο Μετρονόμος και ο ρόλος που παίζει το μπάσκετ στην αυτοσυγκέντρωση

Ο 32χρονος μουσικός που έλκει την καταγωγή του από τη Ρόδο, συνδέεται και με το μπάσκετ! Το μπάσκετ όπως θα δείτε παρακάτω, τον βοηθά στη συγκέντρωση και τη μελέτη. Ο Ηλίας Μαντικός, είναι φαν του συναρπαστικού αυτού αθλήματος. Αυτό άλλωστε φαίνεται από το γεγονός ότι η καλαθοσφαίριση παίζει ρόλο στη ζωή του και τη μουσική.

Απορείτε πώς γίνεται να τα συνδυάσει κανείς; Ο Μαντικός δείχνει το δρόμο! Ο γνωστός μουσικός έβγαλε πρόσφατα ένα βίντεο-στιγμιότυπο από τη μελέτη του. Εκεί,  έχει βάλει το μετρονόμο, προκειμένου να κάνει εξάσκηση σε τεχνικής φύσεως θέματα πάνω στο κανονάκι. Όπως μελετά ταυτόχρονα βλέπει -στο αθόρυβο- παιχνίδι του NBA. Έτσι λοιπόν ο μετρονόμος του δείχνει τον ρυθμό, ο παίκτης μελετά τεχνική και ταυτοχρόνως απολαμβάνει το μπάσκετ.

Η αυτοσυγκέντρωση παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν μουσικό, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που πρέπει να βελτιώνει την τεχνική του κατάρτιση. Έτσι λοιπόν, ο Μαντικός βλέποντας τον Στεφ Κάρι να παίζει, σκοράροντας κατά ριπάς, την ίδια στιγμή που ίδιος μελετά για να βελτιώσει την τεχνική του.

Το μπάσκετ με την ένταση από την οποία διακατέχεται μπορεί να τονώσει κάποιον άνθρωπο. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί και να βοηθήσει κάποιον μουσικό να αυτοσυγκεντρωθεί στη μελέτη του βλέποντας μπάσκετ. Ειδικά όταν πρέπει να κάνεις μια «μονότονη» κίνηση πάνω στο ασκησιολόγιο, αθλήματα όπως το μπάσκετ, βοηθούν πολύ στην αυτοσυγκέντρωση.

Ο γνωστός μουσικός, είναι φίλος της καλαθοσφαίρισης από μικρό παιδί. Αγαπά τον Παναθηναϊκό, αλλά και την ομάδα του νησιού του, τον Κολοσσό Ρόδου. Ακόμα, από το NBA θαυμάζει τους Κέβιν Ντουραντ, Λούκα Ντόνσιτς, Στεφ Κάρι, αλλά και  τον Γιάνναρο, όπως αποκαλεί τον Αντετοκούνμπο. Από ομάδες του «μαγικού κόσμου», του αρέσει, το στυλ των Λέικερς και των Γουόριορς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilias Mantikos (@iliasmantikos)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…