Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Ναντέζντα 84-81: Μεγάλη νίκη με θρυλική ανατροπή

Ολυμπιακός – Ναντέζντα 84-81: Μεγάλη νίκη με θρυλική ανατροπή

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τη Ναντέζντα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με σκορ 84-81, κάνοντας μάλιστα μεγάλη ανατροπή από το -21.

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη έκανε το 5-1 και περνά στη φάση των «32» του Eurocup γυναικών. Οι παίκτριες του Ζίμπαρτς, δεν έχουν καμία ήττα στο ΣΕΦ μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η εξέλιξη του αγώνα: Αντέδρασε ο Ολυμπιακός και έκανε τη μεγάλη ανατροπή

Οι παίκτριες της Ναντέζντα μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-0 και 23-9. Οι Ρωσίδες με όπλο την καλή άμυνα και τις δεύτερες επιθέσεις κρατούσαν σταθερά τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε ενέργεια στην άμυνα και λειτουργούσε χωρίς καθαρό μυαλό στην επίθεση. Μάλιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι σφραγίστηκε από την απόλυτη κυριαρχία της Ναντέζντα, η οποία έφτασε να προηγείται με 21 πόντους, κάνοντας το 45-24 περίπου 4′ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολύ ενέργεια, κερδίζοντας πολλές μάχες κάτω από καλάθι. Ακόμα, τα κορίτσια του Ζίμπαρτς ήταν πιο εύστοχα, ιδιαίτερα από το τρίποντο. Σιγά σιγά ροκάνιζαν τη διαφορά, μέχρι που έφτασαν και ένα πόντο μπροστά με 80-79.

Στο τέλος οι Πειραιώτισσες κράτησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα έκαναν δυο κρίσιμα κλεψίματα. Έτσι με τις ανανεώσεις των επιθέσεων κατόρθωσε να προηγηθεί με 84-81, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Κριστίν Βίτολα με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ακόμα μια ηγετική εμφάνιση έκαναν οι Σταμολάμπρου και Νικολοπούλου, που σημείωσαν 13 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη για τη Ναντέζντα ξεχώρισε η Γκάτλινγκ με 18 πόντους, ενώ άλλους 15 πρόσθεσε η Χάιντμαν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα πατώντας εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 34-50, 56-68, 84-81.

Ολυμπιακός (Μάρτινς Ζίμπαρτς): Πλουφ 6, Τόλφρι 12 (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Σταμολάμπρου 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νικολοπούλου 15 (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Βιτόλα 21 (9 ριμπάουντ), Σταμάτη, Αλεξανδρή 2, Φουράκη, Διέλα, Χάμπλιν 14 (7 ριμπάουντ)

Ναντέζντα (Νταβίντ Μουνιόθ): Ελονού 12, Λίνσκενς 4, Κομάροβα 3, Τόκτας 2, Γκάτλινγκ 18, Ζεντίκ 11, Χίντεμαν 15, Ναμόκ 7, Μεντβέντεβα 9

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…