Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός – Ενισέι 84-69: Πέρασε και τώρα η Αϊντίν

Ολυμπιακός – Ενισέι 84-69: Πέρασε και τώρα η Αϊντίν

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Ενισέι στο πλαίσιο της φάσης των «32». Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα, νικώντας με σκορ 84-69.

Η ομάδα του κόουτς Ζίμπαρτς εν πολλοίς είχε γίνει στο παγωμένο Κράσνογιαρσκ, με τη μεγάλη νίκη των Πειραιωτισσών με 85-70. Ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί και την έδρα του. Έτσι, τα κορίτσια των Ζίμπαρτς – Καλτσίδου, νίκησαν δυο φορές μια ομάδα που είχε νικήσει στην Ελλάδα τον Παναιθηναϊκό με 25 πόντους.

 Επικράτησε από την αρχή ο Ολυμπιακός

Ο Ζίμπαρτς ξεκίνησε το ματς  με τις Νικολοπούλου, Σταμολάμπερου, Σταμάτη, Πλούφ και Βίτολα. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε από την αρχή ποιά ομάδα είναι το αφεντικό του ζευγαριού. Έτσι φρόντισε να χτίζει διψήφιες διαφορές.

Πίεσε τη μπάλα και πήρε τα ριμπάουντ, μην επιτρέποντας στις Ρωσίδες να κάνουν το παιχνίδι τους. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 29-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι οι «ερυθρόλευκες» θέλησαν να μην αφήσουν την Ενισέι να αντιδράσει. Έτσι με το σκορ πάντα υπό έλεγχο, ο Ολυμπιακός συνδύασε ουσία και θέαμα. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις γηπεδούχες να προηγούνται με 85-70.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ευστοχία που είχε η ομάδα του λιμανιού. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτισσες είχαν 5/9 τρίποντα με το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ροή του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός, παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, δε χαμήλωσε το ρυθμό του. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 67-50.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Ωστόσο η Ενισέι κατάφερε να βγάλει αντίδραση με συνέπεια να μειώσει στους 10 πόντους. Έτσι, με το ρολόι να δείχνει 2′ πριν το τέλος η ρωσική ομάδα έφτασε το ματς στο 77-67.

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε και πήρε τη νίκη με τελικό σκορ

Από τη μεριά του Ολυμπιακού πρώτη σκόρερ ήταν η Σταμολάμπρου με 19 πόντους. Η γκαρντ της ομάδας του Πειραιά, είχε 5/6 δίποντα κα 3/4 τρίποντα.

Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» είναι η τουρκική Αϊντίν. Πρώτο ματς στη γειτονική χώρα στις 13/1/2022 και η ρεβάνς στο ΣΕΦ μια βδομάδα μετά.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-31, 67-50, 84-69

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…