Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Οι Συκιές και το “Her World, Her Rules” αγκάλιασαν το μπάσκετ [pics]

Οι Συκιές και το “Her World, Her Rules” αγκάλιασαν το μπάσκετ [pics]

EOK

Στο 3ο και 6ο Δημοτικό Συκεών ήταν η πιο πρόσφατη στάση του προγράμματος της FIBA που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και φέρνει τα κορίτσια πιο κοντά στο μπάσκετ.

Πήραν μέρος 56 κορίτσια και συμμετείχαν ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Παπαθανασίου Γιάννης, οι ομοσπονδιακοί Προπονητές Δοξάκης Γιώργος, Μπιτζάνης Γιάννης, Μπελούλης Κωστάς, Παπαδημητρίου Κώστας, οι προπονητές Παγκούτσος Σπύρος, Χατζηστεφάνου Νίκος, Μήτα Γωγώ. Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν η Διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Συκεών Κοφτερού Αθηνά και ο Διευθυντής του 6ου Δ.Σ. Συκεών Μπασματζίδης Γιώργος και τη συβολή των Κ.Φ.Α. Μακρίδου Αφροδίτης (3ο Δημοτικό σχολείο), Καρβούνη Κωνσταντίνου (3ο Δημοτικό σχολείο), Όκκα Κώστα (6ο Δημοτικό σχολείο). Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής.

Παράλληλα, έτρεξε και το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία» με τη συμμετοχή 54 αγοριών από το 3ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο. Πιλοτικά παρουσιάστηκε βίντεο με τις επιτυχίες των Εθνικών Ομάδας, καθώς και ενημέρωση για τους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης με την επιμέλεια του Ομοσπονδιακού Προπονητή και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργου Δοξάκη, πριν την εισαγωγή των παιδιών στη πρακτική δραστηριότητα στο γήπεδο του μπάσκετ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Φροσύνη Αθανάσιο, τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν, καθώς και την ΕΔΟΜΑΚ.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

EOK ΕΟΚ ΕΟΚ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Εθνική Νέων Ανδρών: Φιλικό με Ιορδανία

Φιλικό με την Ιορδανία την Τρίτη 13/6. Η προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών συνεχίζεται …