Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο Βασίλης Σπανούλης προπονητής στα τουρνουά της Ευρωλίγκα

Ο Βασίλης Σπανούλης προπονητής στα τουρνουά της Ευρωλίγκα

Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης λίγους μήνες μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ επιστρέφει. Αυτή τη φορά όμως ως προπονητής όπως έκανε γνωστό η Ευρωλίγκα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Σπανούλης θα είναι ο προπονητής των ομάδων επιλέκτων στο πρωτάθλημα εφήβων της Ευρωλίγκα, γνωστό ως “Adidas Next Generation Tournament”.

Συγκεκριμένα, με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, ο Σπανούλης θα καθίσει αρχικά στον πάγκο τη ομάδας επιλέκτων παικτών στο τουρνουά του Μονάχου (21-23 Ιανουαρίου 2022), ενώ ακολούθως θα κάνει το ίδιο στα τουρνουά του Βελιγραδίου (25-27 Φεβρουαρίου 2022), της Πάτρας (25-27 Μαρτίου) – όπου θα τεθεί δηλαδή αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό – και του Βαρέζε (1-3 Απριλίου).

Παράλληλα θα είναι και ο προπονητής της ομάδας επιλέκτων που θα αγωνιστεί στο τελικό του τουρνουά (Final-Eight) που θα διεξαχθεί την ίδια περίοδο με το Final Four του Βερολίνου (27-29/5). Βοηθοί του θα είναι ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκσεβιτς, και ο κόουτς Μπάμπης Σκουζής.

«Το μπάσκετ μου έχει δώσει πάρα πολλά και δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία να δώσω κάτι πίσω όταν που προτάθηκε να γίνω προπονητής νεαρών παιδιών, που τώρα ξεκινούν με τα ίδια όνειρα που είχα και εγώ στην ηλικία τους» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης γι’ αυτή του την απόφαση, για να προσθέσει: «Αυτό το τουρνουά αναπτύσσεται διαρκώς εδώ και δύο δεκαετίες και θα είναι τιμή μου να δουλέψω με μερικά από τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…