Κεντρική Basket League Άρης O Λόκετ που… δεν πτοείται

O Λόκετ που… δεν πτοείται

loket jpg

Είθισται οι παίκτες που γνωρίζουν ότι το όνομά τους “παίζει” δυνατά για αποχώρηση από μια ομάδα, είτε να τους παίρνει από… κάτω, είτε να μην προσπαθούν όσο πρέπει. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Έρικ Λόκετ… Ο Αμερικανός βρέθηκε αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν ευνοούσαν την παραμονή του στον Άρη, αλλά φρόντισε αυτό να μην τον επηρεάσει. Ίσα-ίσα… Ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Πριν το ματς με το Λαύριο, ο Λόκετ γνώριζε πως αναμενόταν να αποτελέσει παρελθόν, μιας και οι “κίτρινοι” “τελείωναν” την υπόθεση της απόκτησης του Αϊζάια Κάζινς. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ιδιαίτερα καλός απέναντι στον αθηναϊκό σύλλογο και πέραν της όποιας προσφοράς του στην άμυνα (είναι ένας τομέας στον οποίο σταθερά βοηθά ο Αμερικανός), πέτυχε 10 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ.

Μια εβδομάδα μετά και ενώ ο Άρης στο μεσοδιάστημα είχε ανακοινώσει τον Κάζινς, υπήρχε το ματς με τον Προμηθέα. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της θλάσης του άλλοτε αθλητή του Περιστερίου, ο Λόκετ θα ήταν ήδη παρελθόν… Ωστόσο υπήρξε το “αγκάθι” του τραυματισμού του Κάζινς, έτσι αγωνίστηκε ξανά με την φανέλα του Άρη ο Λόκετ που έμοιαζε… τελειωμένος το προηγούμενο διάστημα, αλλά προσέφερε σημαντικά για το “διπλό” απέναντι στον Προμηθέα έχοντας 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Τις τελευταίες μέρες, πριν το ματς με το Περιστέρι, στον Άρη περίμεναν να δουν την κατάσταση του Ολιβιέ Χάνλαν και αν θα ήταν διαθέσιμος. Εφόσον τελικά αγωνιζόταν ο Καναδός, πολύ πιθανόν να ολοκληρωνόταν η συνεργασία με τον Λόκετ, δεδομένου πως ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ είχε δείξει πολύ καλή εικόνα κόντρα στον Ηρακλή. Οπότε, έμοιαζε λογικό ο Γιάννης Καστρίτης να επέλεγε να παραμείνει ο Σλοβένος, αντί του Λόκετ, εφόσον γυρνούσε στην αγωνιστική δράση ο Χάνλαν.

Ο τελευταίος δεν κατάφερε να είναι έτοιμος για τον αγώνα με το Περιστέρι, oπότε ο Λόκετ συνέχισε να βρίσκεται κανονικά στο ρόστερ και ήταν αρκετά θετικός στον αγώνα της Κυριακής. Σίγουρα, ο Αμερικανός έχει τα καλά και τα… κακά του, στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως άλλωστε όλοι οι αθλητές. Ανεξαρτήτως, αν συνεχιστεί η θητεία του στον Άρη ή όχι, αυτό που σίγουρα τον χαρακτηρίζει είναι ο επαγγελματισμός του, μιας και όσες φορές έδειχνε να βρίσκεται κοντά στην έξοδο, ο Λόκετ προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό όσον αφορά τον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…