Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέα σοβαρή κακοκαιρία προ των πυλών, έρχονται βροχές και καταιγίδες, που θα «χτυπήσει»

Νέα σοβαρή κακοκαιρία προ των πυλών, έρχονται βροχές και καταιγίδες, που θα «χτυπήσει»

βροχές

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φτάνει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα όπως αναμένουν οι μετεωρολόγοι, όπως αναφέρεται στα dnews.gr.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη οι συννεφιές εστιάζονται κυρίως στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο όπου εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες. Άστατος θα είναι ο καιρός και στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, ενώ οι βοριάδες θα υποχωρήσουν σταδιακά για να δώσουν τη θέση τους στους νοτιάδες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός καθώς ένα πέρασμα βροχής εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα και πλέον απομακρύνθηκε. Θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ κάποιες συννεφιές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα φτάσει στο κέντρο της πόλης ακόμη και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι επίσης βελτιωμένος με εξαίρεση τα δυτικά – βορειοδυτικά όπου θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες.

«Την Παρασκευή όμως αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα προσπαθήσει να μετατοπιστεί και να επηρεάσει και άλλες περιοχές. Έτσι θα πάμε μέχρι και την Κυριακή» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι προσοχή χρειάζεται και πάλι στη δυτική Ελλάδα που θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού την Τετάρτη (8/12) και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέα επιδείνωση, με πιο σοβαρή αυτή που αναμένεται από το Σάββατο. Τονίζει, μάλιστα, πως πρέπει και πάλι οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Ελλάδας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, αφού θα δεχτούν για ακόμη μια φορά αρκετό νερό σε ήδη κορεσμένα εδάφη.

Τοπικές χιονοπτώσεις, μεγάλα ανοίγματα του καιρού, αλλά και τοπικά διάσπαρτες καταιγίδες και μπόρες το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, στη Ροδόπη και την περιοχή του ‘Εβρου θα έχουμε συννεφιά με κάποιες τοπικές βροχές στα ανατολικά του θρακικού πελάγους μέχρι και την Χίο, ενώ στα νησιά του ανατολικού και ΝΑ Αιγαίου, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι πιο άστατος.

Στην υπόλοιπη χώρα θα ξεκινήσει η χώρα με λιακάδα και αρκετό κρύο και με κάποια σύννεφα προς τη δυτική Ελλάδα.

Από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε λιακάδα και συννεφιά στο ανατολικά ΝΑ και στην Κρήτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…