Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέα μέτρα: Μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Νέα μέτρα: Μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Νέα

Οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα άμεσης εφαρμογής, αλλά και σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3/1/2022.

Πιο αναλυτικά, ματαιώνονται οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ), ενώ θα μπει «λουκέτο» στα γήπεδα.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr  όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μπορεί να μην γίνει σε πρώτο χρόνο υποχρεωτική, όμως ισχυρή αναμένεται να είναι η σύσταση -της επιτροπής και ως εκ του΄του – του υπουργείου Υγείας για καθολική χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπως ήταν και την περ΄΄ίοδο της πρώτης καραντίνας.

Η δεύτερη δέσμη μέτρων

Από κει και πέρα, σε δεύτερο χρόνο και από τις 3 Ιανουαρίου, θα υπάρξουν περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση, με τη διασκέδαση να είναι με το ρολόι αλλά και με περιορισμούς όσον αφορά τα άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η εισήγηση των ειδικών αναφ΄έρεται και σε μείωση των καθήμενων ανά τραπέζι. 

Στο τραπέζι είναι η επαναφορά των sms στο 13033, αλλά όχι με άμεση εφαρμογή.

Μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως έρχεται – στο δεύτερο πακέτο μέτρων- και στα σχολεία, όπου αναμένεται να μειωθεί αρκετά το 50% +1 που χρειάζεται σήμερα να βρεθεί θετικό στον κορονοϊό ώστε να κλείσει ένα τμήμα σχολείου. Έτσι οι τάξεις όπου εμφανίζονται κρούσματα θα κλείνουν πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι σήμερα.

Αναφορικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αναμένεται να διευρυνθούν τα κριτήρια για να μπορεί να τα πάρουν άμεσα όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Όσον αφορά τα σχολεία, το άνοιγμά τους θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη.

Αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, ώστε να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα, οι οποίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας και τον Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας θα γίνουν αφού δοθεί το «οκ» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να εγκριθούν τα νέα μέτρα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

«Είναι ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε ο κ. Πλεύρης στη Βουλή.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες. Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Το σχόλιο του Σλούκα για την ομάδα πόλο

Ανάρτηση από τον Κώστα Σλούκα. Η Εθνική ομάδα πόλο, έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να φ…