Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 94-75: Εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες και τη διέλυσε

Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα 94-75: Εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες και τη διέλυσε

Μπασκόνια

Η Μπασκόνια υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του κόουτς Σπάχια πήρε μεγάλη νίκη επί των Καταλανών με σκορ 94-75. Η φιλοξενούμενη ομάδα λύγισε υπό το βάρος των απουσιών, λόγω κορωνοϊού.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα που ήταν και η έκπληξη της αγωνιστικής, η βάσκικη ομάδα, βρίσκεται στο 7-11. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έχει 15 νίκες και μόλις 3 ήττες σε 18 αγώνες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Έτσι, με το χρονόμετρο να δείχνει 5.40′ ο Μπόλντουιν μείωσε σε 10-12. Στη συνέχεια και με περίπου 2 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της πρώτης περιόδου, η Μπασκόνια προηγήθηκε με 18-17, έπειτα από τρίποντο του Πίτερς. Η Μπαρτσελόνα, από εκείνο το σημείο και μετά έκανε ένα σερί 6-2. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 23-20, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπασκόνια κυριάρχησε πλήρως. Η ομάδα του Σπάχια, έλεγξε πλήρως το ρυθμό της αναμέτρης, κάνοντας ένα σερί, 16-3, προηγήθηκε με 36-26. Στη συνέχεια η ομάδα του Σάρας, αντέδρασε, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να περάσει μπροστά. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 40-34.

Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Μπαρτσελόνα και κυριάρχησε πλήρως

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια ήταν ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΉ! Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι όντας εκπληκτικοί επιθετικά, «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 34-20. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Γκεντράιτις, Κοστέλο και Μπόλντουιν. Από την άλλη η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 74-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια επιβεβαίωσε την υπεροχή της. Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να διατηρούν διαφορές άνω των 20 πόντων. Έτσι, με το ρολόι να δείχνει 35 λεπτά αγώνα, η τρελοπαρέα του Μπόλντουιν, προηγούνταν με 88-67.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τη Μπασκόνια να επικρατεί πλήρως της Μπαρτσελόνα με σκορ 94-73

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατώντας ΕΔΩ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-34, 74-54, 94-75.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…