Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Παιχνίδι πρόκληση η Μπάγερν»

Μπαρτζώκας: «Παιχνίδι πρόκληση η Μπάγερν»

Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (21:30) τη Μπάγερν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους ρεπόρτερ, εξήρε την αξία της αντιπάλου και τόνισε πως θα πρέπει η ομάδα του να παίξει εξαιρετικά για να πάρει τη νίκη.

«Είναι πολύ πιο έμπειρη από πέρυσι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εξ’ ορισμού κερδισμένο στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και ξεκαθάρισε πως ο Μουσταφά Φαλ θα είναι διαθέσιμος.

«Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για μας. Διάβασα τις αναλύσεις που γίνονται πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει οπωσδήποτε «δύο στα δύο», αλλά η Μπάγερν είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλος. Λόγω του τρόπου που παίζει και της φόρμας στην οποία βρίσκεται. Έχει μικρύνει το rotation, παίζει με περίπου οκτώ παίκτες, αλλά παίζουν καλά μαζί. Συνηθίζουν να επιτίθενται στους παίκτες που είναι αδύναμη αμυντικά και στα μις ματς και στην άμυνα παίζουν περίπου όπως εμείς, με ένα 60-70% του χρόνου να είναι με αλλαγές. Έχουν ευκίνητους ψηλούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πλάνο» είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας.

Για την κατάσταση του Μουσταφά Φαλ ανέφερε πως: «Χθες και σήμερα έκανε προπόνηση κανονικά. Είναι κορμί 2.20μ. που ένα διάστρεμμα δεν έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό σε σχέση με έναν πιο κοντό και με λιγότερα κιλά παίκτη. Αλλά πιστεύω πως θα είναι αρκετά καλά για να μας βοηθήσει».

Για την αντίπαλο που βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα: «Και εμείς τις ίδιες νίκες έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, οπότε δεν έχει κάποια σχέση. Είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο παιχνίδι και θα είναι σημαντικό να έχουμε την γνωστή υποστήριξη από τους φίλους μας. Δεν είναι εξ’ ορισμού κερδισμένο το παιχνίδι».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως: «Όσοι συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα ξέρουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Η κοινή γνώμη πολλές φορές έχει διαφορετική άποψη, καθώς βλέπουν μόνο το όνομα των ομάδων. Η πράξη έχει αποδείξει ξεκάθαρα πως υπάρχουν πολύ καλά ρόστερ, καλές φιλοσοφίες ομάδων και πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος για να νικήσεις. Παίζει ρόλο ποιο παιχνίδι έχεις παίξει πριν, πως έχεις παίξει, αν έχεις ταξιδέψει. Αυτά συμβαίνουν σε όλους και δεν μπορείς να τα παρουσιάζεις ως δικαιολογίες για την ομάδα σου».

Για το αν εστιάζει αμυντικά σε κάποιον ή κάποιους παίκτες συγκεκριμένα: «Δεν μπορείς να εστιάσεις κάπου. Στην φροντ λάιν έχουν τρεις παίκτες Χάντερ, Ρούμπιτ και Τόμας οι οποίοι παίζουν και ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ και έχουν την ικανότητα να ποστάρουν και να σουτάρουν καλά και από μακριά. Με πέντε περιφερειακούς που παίζουν καλά μαζί. Γενικά είναι εύκολο να καταλάβεις τι κάνουν, αλλά δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Είναι σε καλή κατάσταση, ο προπονητής είναι αρκετό καιρό εκεί και έχει μεταδώσει την φιλοσοφία του. Είναι μία ομάδα που πέρυσι μπήκε στα πλέι οφ και για μία νίκη δεν πήγε στο Final Four. Πιστεύω ότι φέτος έχει προσθέσει περισσότερη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, με τους Χάντερ και Χίλιαρντ και στοχεύει να πάει ψηλά. Είναι δύσκολη ομάδα, όμως πιστεύω πως αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε. Με μέτρια εμφάνιση όμως δεν κερδίζεις την Μπάγερν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …