Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Πλεύρης αποφασίζουν νέα μέτρα

Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Πλεύρης αποφασίζουν νέα μέτρα

Μητσοτάκης ΚΥΣΕΑ 2 πόθεν

Σημαντική σύσκεψη για την πανδημία κορονοϊού και τα νέα μέτρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται στα dnews.gr.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύσκεψη αυτήν την ώρα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν πρόκειται για έκτακτη συνάντηση, ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται στη σκιά του εφιαλτικού αριθμού κρουσμάτων (21.567) που ανακοινώθηκε χθες και στην δραματική επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9:30 ενώ λίγο αργότερα (12:00) θα ακολουθήσει η σύσκεψη των επιδημιολόγων, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.
Επιβεβαίωση του Dnews
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Dnews και επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, που θα τεθούν σε ισχύ πριν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Όλα δείχνουν ότι το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος , όπως το έχουμε συνηθίσει, καθώς τα εξαγγελθέντα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο και μάλιστα το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για κλείσιμο της εστίασης στις 9 ή στις 10 το βράδυ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, μπαρ και νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν νωρίς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και να αποφασιστεί απαγόρευση της μουσικής.

Αυτό αν συμβεί ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ίσως να μπουν και πρόωρα λουκέτα.

Δεδομένου ότι τα κρούσματα είναι κυρίως νέων ηλικιών 18 έως 30 ετών – οι οποίοι έχουν αυξημένη κινητικότητα σε πολυσύχναστους χώρους – ο βασικός στόχος είναι οι επόμενες ημέρες να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νέες ομάδες στις μεγαλύτερες και ειδικά σε ευάλωτους συμπολίτες μας ή ανεμβολιάστους.

Έτσι λοιπόν η σύσταση, ειδικά στους νέους, είναι να αποφύγουν ή να προσέχουν πολύ στις συναναστροφές με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας και πάντως στις επαφές τους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας… Έλεγχο με self test, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…