Κεντρική Β' Εθνική ΜΕΝΤ: Ανέλαβε ο Στέργιος Ποργιόπουλος

ΜΕΝΤ: Ανέλαβε ο Στέργιος Ποργιόπουλος

ΜΕΝΤ

Η ΜΕΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Στέργιος Ποργιόπουλος, ο οποίος θα την οδηγήσει ως το τέλος της σεζόν στη Β’ Εθνική.

Η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος, ο General Manager και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον coach Στέργιο Ποργιόπουλο για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Καλωσορίζουμε τον coach Ποργιόπουλο και του ευχόμαστε υγεία πρωτίστως και καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Παράλληλα, ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο του μπάσκετ.

Παρακάτω, παρατίθεται το βιογραφικό του έμπειρου τεχνικού:

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Πτυχιούχος Α.Π.Θ. -Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης 1989.Κάτοχος μεταπτυχιακού στη κινησιολογία αθλημάτων το 2011 από το Α.Π.Θ.-Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών. Μετεκπαίδευση με υποτροφία από το ΣΕΠΚ το 1996 στις Η.Π.Α.(UNIVERSITY CONNECTICUT,INTIANA,BOSTON)για παρακολούθηση προγραμμάτων προπόνησης κολεγιακών ομάδων. Διδάσκων ως αποσπασμένος στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών από το 2005(ειδικότητα καλαθοσφαίρισης). Εισηγητής και ομιλητής σε σεμινάρια που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης. Παρακολούθηση 28 διεθνών σεμιναρίων. Ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια Ελλάδος και εξωτερικού.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Κατέχει προπονητική εμπειρία συνολικά 30 ετών (στα σωματεία Ίκαροι Σερρών, Πανσερραϊκός, Α. Ε.Σερρών, Απόλλων Πτολεμαΐδας, Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, Κ.Α.Ο. Κορίνθου, Αίαντα Ευόσμου) από τα οποία τα 20 σε εθνικές κατηγορίες (Α2-Β-Γ ανδρών,Α1-Α2-Β γυναικών). Εργάστηκε ως πρώτος προπονητής σε όλες της κατηγορίες πλην της Α1 ανδρών και κατέχει σημαντικές διακρίσεις (πανελλήνιες νίκες, πρωταθλήματα και ανόδους), καθώς επίσης και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Γυναικών Ρονκέτι.

Σημαντικότερες διακρίσεις:

1999-2000: 3η πανελλήνια θέση στην Α1 γυναικών και 2ος κυπελλούχος Ελλάδος (φιναλίστ) με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και ταυτόχρονη εξασφάλιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κύπελλο

2011-2012:3η θέση στην Α2 ανδρών με τους Ικάρους Σερρών

1998-99 :Πρωταθλητής και άνοδος αήττητος στην Α Εκασαμαθ ανδρών με το Πανσερραίκό

2007-2008:Πρωταθλητής και άνοδος στη Γ εθνική ανδρών με το Πανσερραϊκό.

2015-16:Νικητής στο μπαράζ ανόδου για Β εθνική(Ίκαροι Σερρών-Διόσκουροι Κοζάνης).

2016-2017:Άνοδος στη Β εθνική κατηγορία ανδρών με τους Ικάρους Σερρών (ισοβαθμία στην 1η θέση)

2017-18:Ως νεοφώτιστη πρόκριση στα μπαράζ ανόδου για την Α2 ανδρών.

1996-1997:Άνοδος στην Α2 εθνική γυναικών (ενιαία πανελλαδική κατηγορία) με το Πανσερραϊκό.

2012-13:Πρωταθλητής Εκασαμαθ με το εφηβικό των Ικάρων Σερρών.

2010-2011:Ισοβαθμία στη 1η θέση στο παιδικό της Εκασαμαθ με το Πανσερραϊκό.

1999:Ως ομοσπονδιακός (προεπιλογή εθνικής νεανίδων)

2019-20:Πρώτη θέση (ως μοναδική αήττητη ομάδα πριν την διακοπή του πρωταθλήματος) στο πρωτάθλημα Κ20 Θεσσαλονίκης με τον Αίαντα Ευόσμου.

Ανέδειξε αθλητές και αθλήτριες που στελέχωσαν της Εθνικές ομάδες παίδων, κορασίδων, νεανίδων και γυναικών

Ως αθλητής κατέχει 2η πανελλήνια παίδων, με τον ΑΟ Σερρών και συμμετοχή σε δύο πανελλήνια εφήβων, καθώς επίσης και συμμετοχή στην Β εθνική. Αγωνίστηκε στην Γ εθνική κατηγορία με την ομάδα του Πανσερραϊκού. Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού εγκατέλειψε ως αθλητής και ξεκίνησε την προπονητική σε ηλικία 23 ετών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Νίκη Βόλου: Τέλος ο Γκουγκουτούδης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Νίκης Βόλου και Παναγιώτη Γκουγκουτούδη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη …