Κεντρική Basket League Ολυμπιακός ΜακΚίσικ: Η συγκλονιστική ιστορία που του έσωσε τη ζωή (vid)

ΜακΚίσικ: Η συγκλονιστική ιστορία που του έσωσε τη ζωή (vid)

Shaquielle McKissic

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που βίωσε στην πατρίδα του, την εγκληματικότητα, αλλά και το μπάσκετ που του άλλαξε τη ζωή.

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ, Σακίλ ΜακΚίσικ, μίλησε στο «Focus On» της Euroleague και μοιράστηκε με το κοινό μία απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε στην πατρίδα του, για την εγκληματικότητα, ενώ τόνισε πως το μπάσκετ κατάφερε να του …σώσει τη ζωή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γκαρντ-φόργουορντ

«Το μπάσκετ πραγματικά με έσωσε από όλες αυτές τις καταστάσεις… Μετά από όσα έχεις περάσει εξακολουθείς να έχεις αυτούς τους εφιάλτες του να ξυπνάς στην φυλακή ή να τρέχεις να ξεφύγεις από την αστυνομία.

Δεν ξέρω τί θα έκανα αν δεν έπαιζα μπάσκετ. Πιθανώς να μην ήμουν όσο χαρούμενος είμαι τώρα, σίγουρα»

Για τα δύσκολα χρόνια μέχρι και την ενηλικίωση

«Μεγάλωσα με μία μητέρα μόνη της, πήγαινε στη δουλειά κάθε μέρα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το βράδυ. Ξαναπαντρεύτηκε και έπρεπε να φτιάξουμε την ζωή μας με έναν θεωρητικά ξένο.

Βλέποντας τριγύρω τις καταστάσεις των άλλων, ήταν πάντα διαφορετικά. Μίσησα το γεγονός πως φύγαμε από την Ιντιάνα, οι φίλοι που είχα κάνει εκεί θα πήγαιναν στο λύκειο, αλλά στο πρώτο σχολείο που πήγα στο Σιάτλ ήταν σε μία σκληρή γειτονιά.. ολόκληρη η φιλοσοφία μου άλλαξε.

Παιδιά έφερναν όπλα στο σχολείο και είχες τσακωμούς κάθε μέρα και ανθρώπους που σε τεστάρουν… Ζούσα ανάμεσα σε όπλα και ναρκωτικά. Όταν έφυγε η μητέρα μου, εγώ έμεινα και είπα ότι θα τα βγάλω πέρα.

Ήταν το σημείο που αποφάσισα να παίρνω πράγματα που δεν ήταν απαραίτητα δικά μου, ήταν θέμα επιβίωσης!».

Όταν βρέθηκε κυνηγημένος από αστυνομικούς

«Όταν μας πέταξαν στον δρόμο κατάλαβα ότι μας σημάδευαν με το όπλο και είχαν κάθε δικαίωμα γιατί είμασταν εκεί και κάναμε κάτι που δεν έπρεπε να κάνουμε. Ήμουν το κίνητρο για να βγω από αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι απλά δημιούργησα ένα τέρας μέσα μου».

Η ευγνωμοσύνη για όσα έζησε

«Τώρα θα κυνηγήσω τα όνειρά μου χωρίς να κοιτάξω πίσω» «Δεν υπάρχει τίποτα κακό με μία απλή δουλειά, αλλά θέλω να κάνω αυτό που αγαπάω για το υπόλοιπο της ζωής μου και για όσο καιρό μπορώ. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτό.

Αντιλαμβάνομαι το prestige αυτού του κλαμπ παρόλο που το ήξερα ήδη… Θα μείνω στην ιστορία για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όλοι με γνωρίζουν για αυτήν την εμφάνιση.

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο και δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο. Είμαι χαρούμενος να παίζω για αυτή την ομάδα!».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2_AmFIx7dsw” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…