Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Λαύριο: Δεύτερη φορά στην ιστορία του 100% στις βολές

Λαύριο: Δεύτερη φορά στην ιστορία του 100% στις βολές

Παναθηναϊκός Λαύριο

Το Λαύριο έγινε η πρώτη ομάδα της φετινής Basket League που δεν έχασε βολή σε ένα παιχνίδι της, μετρώντας 12/12 στο ματς του ΟΑΚΑ. Ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας της Λαυρεωτικής στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που εκτέλεσε με 100% από τη γραμμή του φάουλ.

Αυτό είχε κάνει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό για τη σεζόν 2016-17, μετρώντας 20/20. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έμεινε για πρώτη φορά φέτος χωρίς τάπα, σημειώνοντας την έκτη μηδενική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

 

Παναθηναϊκός – Λαύριο: Αναμέτρηση γεμάτη ατομικά ρεκόρ:

 

*Όπως ο Μέικον και ο Νέντοβιτς από την πλευρά του Παναθηναϊκού, έτσι και ο Τάισον Κάρτερ από το Λάυριο, έβγαλε τον αγώνα του ΟΑΚΑ με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Ο Αμερικανός μοίρασε οχτώ τελικές πάσες ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν εκείνο των έξι που μοίρασε τρεις φορές στην περσινή σεζόν, μία στην κανονική περίοδο με τον Προμηθέα και δύο φορές στα πλέι οφ με τον Προμηθέα και τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Κάρτερ είχε 3/5 δίποντα και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου που έφτασε τα 150 εύστοχα σουτ δύο πόντων στη  Basket League μετά τον Δημήτρη Κακλαμανάκη (211) και τον Τζαμάλ Νίξον (195). Ακόμη ο Αμερικανός γκαρντ με το μοναδικό του κλέψιμο, έγινε ο έβδομος παίκτης της ομάδας της λαυρεωτικής που έφτασε τα 50.

 

*Στην ίδια λίστα ο Βασίλης Μουράτος «σκαρφάλωσε» μία θέση, αφού έχοντας 5/7 δίποντα έφτασε τα 140 και ξεπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που είχε 137. Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ με το μοναδικό τρίποντο του πέρασε τον Ντορόν Λαμπ και «έπιασε» τον Ντέβιν Ντέιβις στην 5η θέση της λίστας με 61.

 

Ακόμη ο Μουράτος με τις δύο ασίστ που είχε στο ματς του ΟΑΚΑ, έφτασε τις 400 σε 131 αγώνες στη Basket League.

 

*Ο Νίκος Περσίδης, επίσης από το Λαύριο, έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του στη σεζόν και με τους 12 πόντους που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, ξεπέρασε τους 100 σε 43 αγώνες στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …