Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα με την μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα, τα πρώτα συμπτώματα

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα με την μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα, τα πρώτα συμπτώματα

Κορωνοϊός

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας είναι αναμενόμενο. Ο συμπολίτης μας αυτός, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτης «ο συγκεκριμένος πολίτης έφτασε στη χώρα μας στις 26/11. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο και ήταν αρνητικό. Μέχρι και τις 29/11 όλα τα rapid test που πραγματοποιούσε ήταν αρνητικά. Στις 27/11 είχε ήπια συμπτώματα. Βρέθηκε θετικό σε rapid test στις 29/11 και ακολούθησε PCR τεστ στο οποίο ήταν και αυτό θετικό. Προχωρήσαμε σε έλεγχο γονιδίων για την μετάλλαξη Όμικρον. Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του, οι οποίες είναι αρνητικοί αλλά συνεχίζουμε να τους έχουν υπό παρακολούθηση».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε με ισχυρή σύσταση για έξτρα τεστ και για εμβολιασμένους πολίτες ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως αναφέρει το dnews.

Η σχετική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Στην ενημέρωση, στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, ένας στους δύο από τους 520.000 πολίτες άνω των 60 θα επιλέξει να εμβολιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 250.000 θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…