Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κιβωτός του Κόσμου: Οι ευχές και το μήνυμα του πατέρα Αντώνιου [pic]

Κιβωτός του Κόσμου: Οι ευχές και το μήνυμα του πατέρα Αντώνιου [pic]

Κιβωτός

Ο πατέρας Αντώνιος, ο άνθρωπος που έχει περιβάλλει με τόση αγάπη παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη, έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο. Η «Κιβωτός του κόσμου», με μια όμορφη κάρτα που απεικονίζει την αγάπη και τη στήριξη, έστειλε το μήνυμά του προς όλους για τις ημέρες που ζούμε.

Αναλυτικά:

«Χρόνια πολλά φίλες και φίλοι μας!

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,

Χριστός ετέχθη!

Μέσα στον εκκωφαντικό θόρυβο και την ένταση που χαρακτηρίζει τις μέρες μας από γεγονότα βίας, κακοποιήσεις παιδιών, γυναικοκτονίες και βίαιες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις,
έρχεται μέσα στην ησυχία και τη γαλήνη να γεννηθεί ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου, ο Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού!

Πόση αντίθεση! Πόσο μεγάλο το χάσμα μεταξύ του δικού μας εγωισμού, ο οποίος μας οδήγησε στην αποξένωση, την απομόνωση και τη βία, και της Θεϊκής ταπεινώσεως, η οποία έρχεται να μας γαληνέψει,
να καταλαγιάσει τα πάθη μας και να μας συμπεριλάβει στο ένα και Άγιο Σώμα Του˙ Αφού το Θείο Βρέφος έρχεται να ενώσει τη Θεία με τη δική μας φύση.

Το Πυρ της Θεότητος που κατέρχεται και μας συμπεριλαμβάνει δεν καίει το «είναι» μας, όπως η λαίλαπα του εγωισμού μας, αλλά θερμαίνει την καρδιά μας, την καθαρίζει και μεταμορφώνει το μίσος σε αγάπη για τον πλησίον.
Μόνο αν δεχθούμε αυτή την πρόσκληση της συμπερίληψης με τον Χριστό θα καταφέρουμε να συμπεριλάβουμε και τον διπλανό μας.
Αλλιώς τα πάθη και ο εγωισμός θα μαυρίζουν την ψυχή μας με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να αναπαράγουμε τη βία
σαν να έχουμε την ιδιότητα του άνθρακα, ο οποίος, όταν είναι αναμμένος, καίει ό,τι έρχεται σε επαφή μαζί του, ενώ όταν είναι σβηστός μαυρίζει, όποιον τον ακουμπάει.

Εμείς εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου αγωνιζόμαστε, με την Χάρι του Γεννηθέντος Χριστού, να συμπεριλάβουμε στην Αγάπη όλους όσους έρχονται να ζητήσουν στήριξη και καθοδήγηση.
Και αφού τους συμπεριλάβουμε, εργαζόμαστε να μεταμορφώσουμε τον πόνο τους και τη θλίψη τους σε αγάπη, ελπίδα, δύναμη και αξιοπρέπεια!

Εύχομαι, καταληκτικά, σε όλους μας να δεχτούμε την πρόσκληση της συμπερίληψης από τον Γεννηθέντα Χριστό μας, να αναγεννηθούμε και να μεταμορφωθούμε με την Χάρι Του,
ώστε να γίνουμε η αφορμή της αλλαγής στην κοινωνία μας.

Με την εν Χριστώ αγάπη

π. Αντώνιος Παπανικολάου»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…