Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Καιρός: Μεγάλες καταστροφές από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας [pics]

Καιρός: Μεγάλες καταστροφές από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας [pics]

απο

H κακοκαιρία σαρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας ενώ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Τα φαινόμενα είναι τόσο έντονα, που σε ορισμένες περιοχές κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Iσχυρές βροχές σημειώνονται από το πρωί του Σαββάτου, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά), σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών. Επίσης σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα από την Αχαϊα μέχρι και την Μακεδονία, με τα συνεργία της Πολιτικής Προστασίας να είναι επί ποδός. Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες από την Ήπειρο, όπου το γεφύρι Τριαντάφυλλου στο δρόμο από Μπαλντούμα προς Μεγάλη Γότιστα κατέρρευσε. Η γέφυρα κόπηκε στα δύο από την ένταση της βροχόπτωσης και τα ορμητικά νερά, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Υπερχειλίσεις ποταμών και ρεμάτων, προβλήματα στους δρόμους, πτώσεις δέντρων και βράχων, είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε Πάτρα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Εύβοια και Γιάννενα.

Η γέφυρα στον Άραχθο λύγισε στο πέρασμα της κακοκαιρίας. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…