Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ηρακλής – Ιωνικός: Τι λένε οι αριθμοί

Ηρακλής – Ιωνικός: Τι λένε οι αριθμοί

ΕΣΑΚΕ

Ηρακλής και Ιωνικός θα σβήσουν αύριο (15/12, 19:30) την εκκρεμότητα που υπάρχει στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League αφού το μεταξύ τους παιχνίδι είχε αναβληθεί, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που υπήρξαν στην ομάδα της Νίκαιας. Οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες μέσα από τη 10η αγωνιστική αφού ο μεν Ηρακλής επιβλήθηκε της ΑΕΚ, ο δε Ιωνικός πέρασε από την έδρα του Περιστερίου Vitabiotics.

Ο Ηρακλής πανηγύρισε μάλιστα την πρώτη εντός έδρας επιτυχία του, αφού είχε χάσει στα τρία πρώτα ματς που έδωσε στο Ιβανώφειο στις λεπτομέρειες από το Περιστέρι, τον Ολυμπιακό στην παράταση και τον Απόλλωνα Oscar. Ο Ιωνικός από την πλευρά του σημείωσε δύο από τις τρεις, ως τώρα, νίκες του μακριά από το κλειστό του «Πλάτωνα», αφού πριν το διπλό στο Περιστέρι είχε περάσει και από το Λαύριο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Μία ισχυρή παράδοση έσπασε πέρυσι ο Ιωνικός αφού νίκησε για πρώτη φορά τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από 11 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Επικράτησε με 78-75 έχοντας ως κορυφαίους τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη (24π, 14ρ.) και Βασίλη Τολιόπουλο (16π, 3/5τρ, 4ρ, 7ασ.). Ολιβιέ Χάνλαν (19π, 4/9τρ, 5ασ.) και Βασίλης Καββαδάς (15π, 7/7δ, 8ρ.) δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την εντός έδρας ήττα για τον Ηρακλή.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως συνολικά έχει προβάδισμα στους αγώνες με τον Ιωνικό στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής και από το 1975-76 όταν διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους. Στη διετία της μετά την επάνοδο των Νικαιωτών στη μεγάλη κατηγορία, οι δύο ομάδων μοιράστηκαν τις νίκες, εντός και εκτός έδρας. Στο 2019-20 νίκησαν ως γηπεδούχοι και στο 2020-21 ως φιλοξενούμενοι.

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1975-76): Ηρακλής – Ιωνικός 15-9
Stoiximan Basket League (Από το 2019-20): Ηρακλής – 2-2

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
Α’ Εθνική (Από το 1975-76): Ηρακλής – Ιωνικός 11-1
Stoiximan Basket League (Από το 2019-20): Ηρακλής – Ιωνικός 1-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
2020-21: Ηρακλής – Ιωνικός 75-78 (Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 24 πόντους για τον Ιωνικό).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Iraklis Ionikos

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Τέσσερα συνεχόμενα ματς με μία τουλάχιστον ασίστ και ένα τουλάχιστον κλέψιμο μετράει ο Ράιαν Γούλριτζ.

* Ο Τόνι Ντάγκλας είχε 5+ ριμπάουντ και 3+ ασίστ στα επτά τελευταία παιχνίδια του Ηρακλή.

* Ο Κώστας Παπαδάκης ένα τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ηρακλή.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ηρακλής έχει τους μεγαλύτερους μέσους όρους στα ριμπάουντ, τα κλεψίματα και τα κοψίματα στη Stoiximan Basket League.

– Οι «κυανόλευκοι» εκτελούν με 27,9% από το τρίποντο, έχοντας το δεύτερο μικρότερο ποσοστό στην κατηγορία.

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΤΑ ΣΕΡΙ

* O Νίκος Χουγκάζ είχε 7+ ριμπάουντ στα τρία τελευταία και στα πέντε από τα οχτώ παιχνίδια του Ιωνικού αλλά αστόχησε στα 19 τελευταία σουτ τριών πόντων που επιχείρησε.

* Ο Γιάννης Αθηναίου είχε ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο στα έξι τελευταία και συνολικά στα επτά από τα οχτώ ματς του Ιωνικού ως τώρα.

* Ο Μουσταφά Μουχαϊμίν είχε τουλάχιστον μία εύστοχη βολή και στα επτά παιχνίδια του Ιωνικού στη φετινή Stoiximan Basket League

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα είναι 6η σε μέσο όρο μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League σε επιθετικά ριμπάουντ, κλεψίματα και κοψίματα.

– Ο Ιωνικός είναι η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ασίστ, έχοντας 11,6 ανά αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…