Κεντρική Basket League Άρης Ηλιάδης: “Χρειάζεται πάθος! Οι παίκτες να παίξουν και για τον κόσμο του Άρη…”

Ηλιάδης: “Χρειάζεται πάθος! Οι παίκτες να παίξουν και για τον κόσμο του Άρη…”

Άρης

Αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους αθλητές της κερκίδας των φίλων του Άρη και όχι άδικα… Ο Σάββας Ηλιάδης, που διετέλεσε αρχηγός των “κιτρίνων”, πάντα έδινε το 100% των δυνατοτήτων του στο παρκέ. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήταν το πάθος που “έβγαζε” για τον Άρη, το οποίο είναι γεγονός πως “ξεχείλιζε” σε αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματά του για τους “κίτρινους”…

Με αφορμή το εκτός έδρας ντέρμπι του Σαββάτου με αντίπαλο τον “Δικέφαλο”, ο Ηλιάδης μίλησε στο Yellowradio.gr και ανέφερε τα στοιχεία που καλούνται να έχουν οι καλαθοσφαιριστές του Γιάννη Καστρίτη στο παιχνίδι της Πυλαίας ενώ παράλληλα σχολίασε την προσπάθεια που έχει γίνει από την διοίκηση αλλά και την σχέση αγάπης που διατηρεί με τους φίλους του Άρη, οι οποίοι τον έβλεπαν (και τον βλέπουν ακόμη) ως… έναν από αυτούς, λόγω της λατρείας του για τον “Αυτοκράτορα”.

“Mεγάλη η προσπάθεια της διοίκησης, καλό ότι η ομάδα πλαισιώθηκε με ανθρώπους που έχουν Αρειανά αισθήματα”

Για τον φετινό Άρη και το ότι η σεζόν ξεκίνησε δίχως το “αγκάθι” των ban: “Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο. Σε έναν βαθμό -με την όλη προσπάθεια που έχει γίνει- αυτό το έχουν καταφέρει οι διοικούντες του Άρη. Φέτος, θεωρώ πως είναι πολύ καλό ότι πλαισίωσαν την ομάδα εξωαγωνιστικά με κάποιους ανθρώπους, για τους οποίους όλοι γνωρίζουν τα Αρειανά αισθήματα που έχουν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν γύρω από την ομάδα άνθρωποι που έχουν παίξει σε αυτήν και νιώθουν από τον σύλλογο γιατί, έτσι, είναι πιο εύκολο να μεταδώσουν προς τους παίκτες όλο αυτό που γίνεται στον Άρη.

Αγωνιστικά, βλέπω ότι η ομάδα «δένει». Έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και «χημεία» με τα τρία σερί θετικά αποτελέσματα. Στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι δύσκολο να βρει «χημεία» μια ομάδα, καθώς όλες ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Σχετικά με τον κόουτς Καστρίτη, πρόκειται για έναν τεχνικό που κάνει πολύ καλή δουλειά. Γενικότερα, είναι καλό να υπάρχει εμπιστοσύνη στη θέση του προπονητή, προκειμένου ο κάθε κόουτς να μπορεί να δείξει την δουλειά του σε βάθος χρόνου και όχι με ένα-δύο στραβά αποτελέσματα να υπάρχουν απομακρύνσεις, όπως συνηθίζεται κάποιες φορές. Από εκεί και πέρα, όσο ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, τότε μόνο καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν στο μέλλον για τον Άρη”.

“Θα μετρήσει η θέληση…”

Για τα στοιχεία που έχουν σημασία σε τέτοια ντέρμπι: “Όταν μιλάμε για τοπικά ντέρμπι και ειδικά όταν μιλάμε για ένα ΠΑΟΚ-Άρης ή Άρης-ΠΑΟΚ, τα στοιχεία που θεωρώ πως παίζουν σημαντικό ρόλο, είναι η θέληση και το πάθος για την νίκη. Σίγουρα, θα μετρήσει η τακτική και κάποια πράγματα που θα βάλουν οι προπονητές στην σκακιέρα τους, αλλά θεωρώ πως η θέληση και το πάθος των παικτών, είναι αυτά που θα μετρήσουν για να γείρει το θετικό αποτέλεσμα είτε προς την μία ομάδα, είτε προς την άλλη.

Σε τέτοια παιχνίδια, νομίζω ότι δεν μετράει καθόλου η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα, είτε είναι θέμα τραυματισμών, είτε είναι θέμα καλού μομέντουμ. Πρόκειται για ένα ματς ξεχωριστό, που έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι και ξέρουμε τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι για τους φιλάθλους των δύο ομάδων”.

“Κλειδί ο ρυθμός και τα ριμπάουντ, σε τρομερή φόρμα ο Κέλι”

Για το αγωνιστικό σκέλος του αγώνα που ακολουθεί, κόντρα στον ΠΑΟΚ: “Κλειδί στο συγκεκριμένο παιχνίδι -για την υπόθεση νίκη- θα είναι ο ρυθμός και τα ριμπάουντ. Είναι σημαντικό για την έκβαση ενός αγώνα, οι ομάδες να διατηρούν τον ρυθμό και να έχουν τον έλεγχο των ριμπάουντ, μαζί με τις όποιες τακτικές και λάθη γίνουν στην διάρκεια του ματς. Ο Άρης την δεδομένη χρονική στιγμή έχει σε τρομερή φόρμα τον Κέλι, ο οποίος έχει βρει τα πατήματά του και αναδείχτηκε MVP για τρίτη αγωνιστική.

Εν όψει ντέρμπι, είναι πλεονέκτημα για τον Άρη το ότι δεν υπάρχουν υποχρεώσεις για την Ευρώπη καθώς έχει όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ματς. Οπότε, είναι πιο ξεκούραστος και μπορεί να δουλέψει παραπάνω, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε ένα παιχνίδι μέσα στην Τουρκία, το οποίο δεν ήταν νικηφόρο.

Υπάρχει, επίσης, μια σχετική κούραση και κάποια προβλήματα τραυματισμών από τις προηγούμενες εβδομάδες ενώ ήρθε και το αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στην Πάτρα (σ.σ. ήττα για τον ΠΑΟΚ από τον Απόλλωνα)… Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα ψάξει να βρει αντίδραση. Αγωνιστικά, είναι γεγονός ότι ο Άρης αυτή την στιγμή είναι σε καλό μομέντουμ αυτή την στιγμή, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν πατάει καλά στα τελευταία παιχνίδια.

Βέβαια, όταν μιλάμε για τέτοια ντέρμπι, όπως είπα και πριν, κατά την γνώμη μου δεν έχει τόση σημασία η όποια αγωνιστική κατάσταση της εκάστοτε ομάδας”.

“Είναι ένα ματς με μεγάλη σημασία, οι παίκτες να δώσουν ευχαρίστηση στον κόσμο παίρνοντας την νίκη…”

Για το μήνυμά του προς τους παίκτες του Άρη: “Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν και σίγουρα θα τους το έχουν μεταδώσει τα παιδιά που είναι μέσα στην ομάδα, είναι ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν μεγάλη σημασία για τον κόσμο του Άρη. Οπότε, πρέπει να παίξουν και για έναν παραπάνω λόγο… Και στο τέλος, να δώσουν ευχαρίστηση στον κόσμο με την κατάκτησης της νίκης. Είναι κάτι που το θέλει ο κόσμος και έχει ειδική αξία ένα θετικό αποτέλεσμα όταν μιλάμε για εκτός έδρας ντέρμπι. Όταν θα μπουν στο γήπεδο, οι παίκτες του Άρη πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές είναι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου -ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή- να φέρουν την νίκη στην ομάδα”.

“Επειδή είμαι φίλαθλος του Άρη, είχα παραπάνω ενέργεια και πάθος σε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ…”

Για το μεγάλο πάθος που έδειχνε σε αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και για το ζητούμενο οι αθλητές του Άρη να μην επηρεαστούν από τις συνθήκες εκτός έδρας ντέρμπι: “Το πώς αντιδρά ένας αθλητής σε ένα τέτοιο ματς, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Εγώ, επειδή είμαι και φίλαθλος του Άρη, είχα παραπάνω ενέργεια και πάθος, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια… Για μένα -όπως ανέφερα και πριν- η συγκέντρωση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Και φυσικά, οι οδηγίες που θα πάρουν οι παίκτες από τον κόουτς και το προπονητικό τιμ, θα πρέπει να εκτελεστούν σωστά για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα”.

“Με συγκινεί ο κόσμος του Άρη, τον είχα και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου”

Για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον κόσμο του Άρη: “Η αγάπη του κόσμου με συγκινεί πολλές φορές… Παρ’ όλο που έχουν περάσει 12-15 χρόνια από τότε που έπαιζα (σ.σ. 2006-09) στον Άρη, ακόμη και τώρα, ο κόσμος της ομάδας με χαιρετάει στους δρόμους της πόλης και μιλάμε για τα τότε παιχνίδια. Είναι κάτι πολύ όμορφο όλο αυτό και η αγάπη με τον κόσμο είναι αμοιβαία. Είχα πάντα τους φίλους του Άρη στην καρδιά μου και πάντα θα τους έχω. Αυτό που θέλω να πω, είναι να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Όπως οι φίλαθλοι θέλουν νικηφόρα αποτελέσματα, κάτι ανάλογο θέλουν και οι παίκτες, για να δίνουν χαρά στον κόσμο”.

“Θέλουμε να βγάλουμε Ελληνόπουλα που θα πλαισιώσουν μεγάλες ομάδες και θα είναι πρωταγωνιστές”

Για το νέο του ξεκίνημα ως υπεύθυνος των Ακαδημιών του Αίαντα Ευόσμου: “Φέτος, κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια όσον αφορά τις Ακαδημίες του Αίαντα Ευόσμου. Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχω παίξει επαγγελματικά, για πέντε χρόνια. Ο Εύοσμος είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή. Στόχος μας, ως Ακαδημία, είναι να φέρουμε στο γήπεδο όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε, να αγαπήσουν το μπάσκετ και να δώσουμε στα παιδιά κάποιες αρχές, όπως είναι ο σεβασμός, η πειθαρχία αλλά και η σκληρή δουλειά.

Σε 4-5 χρόνια, στόχος μας -αν μπορούμε- είναι να ετοιμάσουμε κάποιους αθλητές που να μπορέσουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Δηλαδή, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βγουν κάποια Ελληνόπουλα που θα πλαισιώσουν μεγάλες ομάδες και θα είναι πρωταγωνιστές. Παρ’ όλο που η εποχή είναι δύσκολη, λόγω κορωνοϊού, έχουμε αρκετά παιδιά και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα τα πάμε καλύτερα. Ήδη, αναβαθμίζουμε την Ακαδημία μας, με αγορά τεχνικού υλικού, με μπασκέτες. Προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν τις καλύτερες προϋποθέσεις προκειμένου να δουλέψουν σωστά. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και αποτελέσματα στο μέλλον…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…